Hondenuitlaatservice


Ophalen en groepsgrootte
Met mijn hondenuitlaatservice haal ik uitsluitend honden op in Dordrecht. Op deze manier zit uw hond heel kort in onze bus en kan ik dus alle tijd besteden aan waar het echt om gaat: namelijk de wandeling! De groep bestaat uit maximaal zes honden.  

De rondes
Als u gebruik wilt maken van de hondenuitlaatservice, kunt u kiezen rond welke tijd uw hond mee gaat met de wandeling. Ik wandel drie rondes per dag.
De rondetijden zijn puur de wandeltijden, hier zit het halen en terugbrengen van de honden niet bij.
Deze wandeltijden zijn richttijden, afhankelijk van de route en het verkeer kunnen de tijden wat afwijken.

Rondetijden:
1ste ronde: 10:00 tot 10:45
2de ronde: 11:30 tot 12:30
3de ronde: 13:45 tot 14:45

De wandeling
Ik ga naar verschillende gebieden waar de honden los mogen lopen. Ik loop regelmatig in de Elzen of in de Sandelingen.
Na het warm lopen gaan de honden los. Sommige honden gaan rustig struinen en snuffelen, anderen gaan met elkaar spelen. Ook wordt er vaak genoeg gezwommen met de waterliefhebbers. De honden genieten volop en kunnen niet wachten tot ze weer mee mogen. 
Na de wandeling worden de honden rustig uitgelopen, afgedroogd, krijgen wat te drinken en vervolgens worden ze naar huis gebracht.

De bus
De bus voldoet aan alle eisen om deze te gebruiken voor de uitlaatservice. De bus bevat benches waar de honden veilig in vervoerd worden en  niet met elkaar in  contact kunnen komen tijdens het rijden. In de bus heb ik nog diverse spullen zoals water, drinkbakken, handdoeken en natuurlijk een EHBO-trommel klaarliggen. Uiteraard heeft de bus ook een goede ventilator om de honden voor  frisse lucht te voorzien.
De bus wordt wekelijks goed gereinigd en ontsmet.

Werkwijze:
U kunt gebruik maken van de hondenuitlaatservice op elke werkdag.
Van te voren kom ik bij u langs om kennis met u en uw hond te maken.
De eerste keer gaan wij omheind lopen om uw hond aan mij en aan de groep te laten wennen en om te kijken of de hond luistert naar de belangrijkste commando’s. Gaat dit goed, dan mag de hond mee naar het bos.

De eerste keer zal ik direct bij thuiskomst een berichtje sturen en eventueel in de avond een belletje doen over hoe het gegaan is. Als u het fijn vindt, laat ik na elke wandeling een korte notitie achter die u kunt lezen bij uw thuiskomst.
Via Whatsapp en Facebook laat ik regelmatig filmpjes en foto’s zien.

Kan mijn hond mee met de hondenuitlaatservice?
Niet iedere hond kan zomaar mee met de groep.
Het is belangrijk dat uw hond geen agressief gedrag vertoont  richting ons en de andere honden. Ook moet de hond los mogen lopen en luisteren naar het belangrijkste commando:  ‘hier’ of hier op te trainen zijn.
Daarnaast vinden ik  rust en harmonie erg belangrijk in de groep: elke hond moet zich veilig voelen en volop plezier beleven aan de wandeling.

Naast dat er eisen worden gesteld aan het gedrag van de hond, is gezondheid ook erg belangrijk. Zo stel ik verplicht dat iedere hond preventief behandeld is tegen vlooien, teken en wormen. Ook kijk ik of de vaccinaties voor Parvo, hondenziekte, HCC, Leptospirose en die voor kennelhoest op tijd worden herhaald.