Hondentraining


 

Voor wie:
Vind je het fijn als een hondentrainer naar jou toekomt? Geen probleem! Wij komen graag langs om je te helpen. 
Het maakt voor ons niet uit of jij de enige aanwezige bent of dat jouw gehele gezin aanwezig is. Dat laatste vinden wij zelfs fijn! Ook maakt het helemaal niks uit of dit nou jouw eerste hond is, of dat je al een ervaren hondeneigenaar bent. 

Voor wat:
Wij krijgen diverse onderwerpen aangereikt wanneer iemand wilt dat een hondentrainer aan huis komt. De vragen zijn heel verschillend
Hieronder een klein overzicht met de meest voorkomende vragen:
– Hoe leer ik commando’s aan?
– Hoe zorg ik er voor dat mijn hond een fijne huishond is?
– Hoe ga ik om met ongewenst gedrag zoals blaffen, rijden, opspringen of agressief gedrag?
– Hoe zorg ik er voor dat ik buiten ontspannen aan de lijn kan wandelen zonder trekken aan de riem, blaffen en/of uitvallen?
– Twijfel je of wij iets voor je kunnen betekenen?   Contacteer gerust voor meer informatie en de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee!

Gratis extra’s
 Natuurlijk is het beantwoorden van jullie vraag of vragen mijn eerste doel, maar daarnaast heb ik nog meer doelen die ik wil bereiken. 
Ik wil namelijk bereiken dat je meer inzicht krijgt in:
– het gedrag van de hond. Waarom doet een hond iets en is dit normaal? Hoe ga je als eigenaar met verschillende gedragingen om?
– jouw invloed op het gedrag van de hond
– het leren herkennen van stress en hoe je hier mee om moet gaan
– het trainen, omgaan en alle andere alledaagse situaties rondom jouw hond. 

Na de training:
Tijdens een training leg ik heel veel uit en deel ik kennis en informatie. Máár.. Ik kauw niet alles voor. Ik probeer je zelf na te laten denken. Na de training heb je dus niet alleen een antwoord op jouw vraag, je hebt ook de manier van denken gevonden waardoor je vraagstukken in de toekomst zelfstandig kan beantwoorden.  De training heeft dus een langdurig effect!

Mijn doel van een hondentraining

In de hondenwereld krijg je als hondeneigenaar constant tips. Niet alleen van de fokker of dierenarts, maar ook mensen op straat of via internet zijn er niet vies van om tips te delen. Hoe goed bedoeld ook, niet elke tip heeft een kern van waarheid en helaas kan het effect ook nare gevolgen hebben. , Elke hond en situatie is anders, dus een kant en klare tip bestaat niet.  Tijdens een hondentraining wil ik mensen meerdere dingen leren. Niet alleen ga ik aan de slag met punten die door jou als eigenaar benoemd zijn, ook wil ik voornamelijk meer inzicht en kennis delen zodat jij jouw hond leert begrijpen. Ik geef je eigenlijk inzichten over de psyche van een hond en hoe jij daar als mens goed mee om kan gaan.
Tijdens een hondentraining wil ik jou als eigenaar zoveel kennis geven, dat je leert om zelf na te denken. Dankzij de kennis die je van mij krijgt, kan je in de toekomst zelfstandig aan de slag met jouw hond. Het idee is dus dat mocht je in de toekomst tegen problemen aanlopen, je door te kijken naar je hond zelf het antwoord op het probleem kan vinden. Mocht je vastlopen, dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen!

Tijden en datums
De hondentraining wordt individueel gegeven(of in een door jou georganiseerde groep) . De lestijden en -dagen worden in overleg bepaald.