Workshop hersenwerk voor honden


Hersenwerk voor honden: wat is dat nou precies?
De naam verklapt  eigenlijk al een heleboel. Met hersenwerk voor honden stimuleer je de hond om zijn hersens te gebruiken. Dit kan je doen op veel verschillende en vooral leuke manieren.
De hond moet de beloning eerst vinden met zijn neus. Alleen het snuffelen kan al een hele mentale uitdaging zijn. Maar het leukste is dat de hond de beloning moet zien te krijgen door alleen de neus te gebruiken. Dit vergt echt denkwerk. Er zijn speciale hondenpuzzels, maar je kan ook zelf een puzzel creëren. Van deze puzzels heb je makkelijke tot  moeilijke versies.

Hersenwerk is niet alleen erg leuk voor de hond, het is ook goed voor jullie baas/hond relatie. De hond wordt er ook zelfverzekerd(er) door. Daarnaast train je ook de gehoorzaamheid, geduld en concentratie van de hond. Na afloop zal de hond mentaal voldaan en dus moe zijn!

workshop hersenwerk voor honden

1 van de 1001 soorten puzzels.

Voor wie:
Hersenwerk voor honden is voor elke hond geschikt. Vrijwel iedere hond vindt het leuk, en heeft het nodig, om mentaal uitgedaagd te worden op zijn eigen niveau.
Hersenwerken kost veel energie en honden worden er erg moe van. Daarom word hersenwerk vaak toegepast bij honden die niet (voldoende) hun energie kwijt kunnen door fysieke uitdaging, bijvoorbeeld door een blessure, ouderdom of gladheid.

Inhoud van de workshop hersenwerk voor honden:
De workshop bestaat deels uit theorie en deels uit praktijk.
Er worden meerdere puzzels uitgelegd. Je leert hoe je deze op de goede manier kan aanbieden aan jouw hond en hoe je deze een stapje moeilijker kan maken. Er wordt veel aandacht besteed aan lichaamstaal.
Na deze workshop ben je in staat om zelf op een goede manier te puzzelen met jouw hond!

Hoe & wat
De workshop hersenwerk voor honden is een privéles en kan heel makkelijk uitgevoerd worden in jouw eigen woonruimte.
Wij komen  langs en nemen allerlei leuke materialen mee, waarmee wij samen aan de slag kunnen gaan.
Dag en tijd kunnen wij samen bespreken. De workshop hersenwerk voor honden neemt ongeveer 1 uur in beslag.

Tarieven:
30,00 per workshop.
Buiten Dordrecht word er een kilometervergoeding berekend van 0,50 per kilometer.
Deze bedragen zijn inclusief btw.