Workshop: hierkomen en verantwoord loslopen.


 

SONY DSC

Belang van het hierkomen:
Hierkomen is één van de belangrijkste commando’s die een hond moet kennen. Zeker bij het loslopen in het bos zal het vaak gebeuren dat je een hond bij je moet roepen. Denk aan het oversteken bij fietspaden of bij het passeren van ruiters. Er zijn zoveel situaties dat het handig, en vooral veilig, is als jouw hond kan hierkomen op commando.
Het beste kan je al zo jong mogelijk beginnen met het hierkomen aanleren.

Inhoud van de workshop Hierkomen:
De workshop wordt individueel gegeven en bestaat uit 2 delen van ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Het eerste deel:
Dit onderdeel vindt plaats bij de deelnemer thuis. Dit is het makkelijkste om wat theorie door te nemen. Na de theorie gaan wij beginnen met de beginselen van het hierkomen. Ook dit vindt binnenhuis plaatst. Dit is een prikkelarme omgeving voor de hond, waardoor het een perfecte start is om het hierkomen te oefenen. Wij geven tips waar je mee aan de slag kan gaan tot het tweede deel van de workshop die op een andere dag plaats zal vinden. In de tussentijd mogen er natuurlijk altijd vragen gesteld worden.

Het tweede deel:
Hierbij gaan wij buiten het hierkomen oefenen(eventueel met lange lijn). Wij gaan leren hoe je een hond ondanks afleiding kan laten hierkomen. Alle besproken theorie van de eerste dagdeel gaan wij uitoefenen in de praktijk. Ook krijg je uitleg over waar je op moet letten tijdens het loslopen en hoe je kan reageren in verschillende situaties, zoals het passeren van andere honden.

Doel van de workshop:
Het belangrijkste is dat je na de workshop met een gerust hart de hond kan laten loslopen en terug kan roepen wanneer nodig.
Je weet waar je tijdens het loslopen op moet letten. Je zal rust en vertrouwen uitstralen naar jouw hond waardoor hij/zij extra kan genieten van het loslopen.
Dankzij de combinatie van theorie en praktijk krijg je veel handvatten toegereikt. De tips zijn op maat.

Kosten:
Voor beide dagdelen samen zijn de kosten €50,00. Deze prijs is inclusief btw. Buiten Dordrecht wordt er een kilometervergoeding berekend van €0,20 per kilometer.

Wanneer:
Omdat de workshop hierkomen individueel gegeven wordt, staat er nog geen datum vast. Dit zullen wij in overleg bespreken.

Interesse of vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via:
De telefoon: 06-36346156
ons mailadres: info@hondenservicedordrecht.nl
Of via ons contactformulier.