Meestal heb je bij honden wel een paar eigenschappen die je opvallen of die echt kenmerkend zijn.
Bij Anna is het wat lastiger. Ze heeft van alles wel wat en met de dag dat we Anna leerden kennen liet ze steeds meer kanten van zich zien. 

Het was al heel snel duidelijk dat Anna echt een mensgerichte hond was. Gezelschap vond ze heerlijk en zocht ze dan ook vaak op. Ze kan tijden knuffelen en als je na een tijd stopt, probeert ze van alles om je aandacht weer te trekken. 
Ze vond het dan ook erg leuk om met mensen te spelen. Met regelmaat kwam ze langs met haar knuffeltje of een ander speeltje. Ook als je zelf een speeltje pakte, was ze snel gek te maken en werd ze erg enthousiast. Ze bleef er maar achter aan rennen en weer netjes terug geven in de hoop dat je opnieuw begon met werpen.

Buiten is Anna ontzettend actief. Heel verkennend en nieuwsgierig. Wel moet je opletten met water, want ze duikt er gelijk in als de kans krijgt! Natuurlijk is dat vaak geen probleem en hebben wij bijna elke dag wel gezwommen met haar. Het weer zat gelukkig ook mee! 

Na een paar dagen zocht ze steeds meer toenadering naar andere honden. Hoewel ze het soms spannend vond, vond ze het wel heel interessant en liep vaak zelf naar honden toe om te kijken of ze in waren voor een spelletje. Met Bonnie ging het perfect samen. Dezelfde grootte, sterkte, conditie en manier van spelen. Erg leuk, want Bonnie moet normaal niet heel veel van andere honden hebben en Anna zag je steeds meer uit haar schulp kruipen.

De eerste paar dagen zijn voor een nieuwe hond indrukwekkend en mentaal best zwaar. Daarom doen wij dan weinig tot niks met denk- of speurspelletjes. Toen wij eenmaal begonnen met een spel opzetten voor Anna, zagen wij ook haar slimme kant. Verschillende puzzels had ze ontzettend snel onder de knie en ook met de zelf bedachte spelletjes, zoals de spijkerbroek, had ze helemaal geen problemen mee en vond ze zo leuk! 

Dit zijn maar enkele kanten van Anna, ze kan bijvoorbeeld ook waaks reageren. Maar als je zegt dat het goed is, is ze ontzettend gastvrij en hoopt ze op nog meer aandacht! Wat ook niet te missen was in de week dat ze bij ons was, voor een dame kan ze ontzettend hard snurken. 

Anna is een super lieve en flexibele hond die vooral verzot is op aandacht en spelen. 
8 dagen vlogen voorbij en met de dag leerde wij steeds meer de echte Anna kennen. Natuurlijk is 8 dagen al best kort, dus wij zijn heel erg benieuwd wat wij nog meer van haar gaan zien bij haar volgende bezoek!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *