Veel mensen vragen zich af hoe een dagje bij ons er uit ziet. Dit weekend hebben wij 2 honden voor proef uit een verschillend gezin, het is de bedoeling dat als het allemaal goed gaat dat ze in de zomervakantie 3 weken bij ons blijven.

We hadden afgesproken dat Lenny om 18.00 uur kwam en Pasha een uurtje later. Zo is het al iets rustiger en kunnen wij onze aandacht aan de baasjes nog goed verdelen. Lenny is de hond van een vriend van mij, de hond zelf had ik nog nooit gezien en is ook nog nooit bij ons thuis geweest. Daarom hadden we gekozen dat hij de eerste was die kwam, Pasha kende ons en ons huis al. 
Lenny is een Amerikaanse Stafford van 2 jaar, heel sterk, speels en een goedzak. Toen de baasjes weg waren zijn wij gelijk een stuk gaan wandelen om zo een deel van zijn energie kwijt te raken. Flink doorstappen, weinig snuffelen en zijn aandacht blijven opeisen. In het begin was dit echt een drama en echt een heel karwei maar na een halfuur was het trekken al wat minder en lette hij steeds beter op. 
Toen kwam Pasha, de labrador van 5. We hebben ze buiten met elkaar kennis laten maken en zo even blijven staan. Ze reageerden beiden sociaal en we besloten naar binnen te gaan. Daar ging het opeens een stuk drukker er aan toe, elkaar wat uitdagen en elkaar maar blijven opzoeken. Geleidelijk en na wat corrigeren werd het steeds rustiger in huis, zo rustig dat je alleen wat gesnurk en gesmak hoorde vanuit de manden. 

In huis gaat het nu helemaal goed, alle energie kunnen ze kwijt tijdens de wandeling. Het is zo belangrijk dat deze honden samen hun beweging krijgen! Je voelt de voldoening en wij voelen onze benen 😉 Ook geeft het een machtig gevoel om met 2 sterke honden van 40 kg naast je te lopen. 

Sinds kort zijn we ook begonnen met hersenwerk. We beginnen met 1 snoepje die je verstopt onder één van de 3 kopjes en zoeken maar! In het begin snappen ze het soms niet, maar later zie je ze toch gaan schuiven met het kopje waar het snoepje onder ligt. Dit kan je zo uitbreiden als je wilt. Ook zijn we nog op zoek naar andere opdrachten waar ze lekker mee bezig kunnen zijn. Tips of ideetjes zijn welkom!

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *