2014 is voor ons een heel mooi, bewogen, soms zwaar, vaak leuk en zeker een goed jaar geweest.
Wij hebben ten eerste besloten om van onze hobby ons werk te maken. Voor onze omgeving was dat best wel een verrassing, iedereen zag het als een leuke bijverdienste naast onze studie. Maar wij niet! Wij begonnen met meer tijd  investeren om meer over honden te leren en onze diensten naast de oppas uit te breiden.

Zo ging halverwege dit jaar onze hondenuitlaatservice van start. Ook dit was voor onze omgeving een grote verrassing. Wij hebben eerst gezegd nooit een hondenuitlaatservice te willen starten vanwege de grote groepen. Met de oppashonden gingen wij regelmatig naar de Elzen waar wij dagelijks grote groepen honden tegen kwamen. Dit sprak ons niet aan. Wij dachten dat dit een vereiste was om de uitlaatservice rendabel te laten zijn. Na wat onderzoek bleek dit niet het geval!
In het begin liep het natuurlijk nog niet allemaal even vlot. Maar langzaam aan gingen wij richting een vast groepje. Bob, Fred, Julia, Twinkel en Jip zijn leuke en goede voorbeelden die regelmatig met ons meelopen. Ook Sproet en Joep liepen vaak met ons mee. Aan het einde van 2015 kwamen er nog een paar leuke honden bij. Zo is Dirk, een labrador, al een paar keer meegelopen en past er helemaal tussen!

Met de oppas ging het in 2014 erg goed. Wij hebben heel veel nieuwe honden met leuke baasjes leren kennen. Ook veel honden komen bij ons terug, het is dan super leuk om te zien dat de hond het hier herkent en blij is om ons te zien. Daar worden wij natuurlijk ook erg blij van en wij kijken soms echt al tijden uit als een hond weer komt. Bonnie, Bink, Timber, Mitchie, Julia, Twinkel en Jip zijn een van onze eerste honden en deze zien wij allemaal nog zeer regelmatig. Het is super leuk om een band op te bouwen. Het moeilijkste is als een hond weggaat na een verblijf. Het is dan opeens zo stil en leeg in huis en zeker als je een klik met de hond hebt, missen wij de hond heel erg.

Naast onze drukke bezigheden met de honden wilden wij ons op theoretisch vlak flink bijscholen. Wij hebben via de Nederlandse vereniging voor instructeurs en opleidingen en via Martin Gaus verschillende cursussen en workshops gevolgd. Heel erg interessant!
In 2014 zijn wij ook begonnen met het meekijken bij Hondenschool Fred Riet in Dordrecht. Erg leuk en wij leren er veel van.

De laatste paar dagen van 2014 waren relatief rustig. Wij zijn nog even op bezoek gegaan bij de baasjes van Bink en Noury en hebben daar een goede wandeling gemaakt door de sneeuw.
Onze laatste wandeling was met Devil, Jip, Twinkel en Dirk verdeeld in twee rondes. Beiden waren fijne wandelingen!

In 2015 zien wij goede vooruitzichten. 1 januari is het nog even rustig met alleen Jip en Twinkel. Daarna wordt het drukker en lopen er nieuwe honden met ons mee. Zo komt Nova, een mooie en lieve Zwitserse Herder, voor de eerste keer met ons mee lopen. In het eerste weekend van januari start ook de nieuwe cursus bij Fred Riet. Langzaamaan gaan wij delen van de cursus overnemen om daarna zelfstandig les te geven. Heel erg spannend!
Ook met de oppas hebben wij in 2015 al honden om naar uit te kijken. Wij hebben Bink al genoemd, maar Loet is in 2014 een paar keer geweest en heeft al voor de zomervakantie geboekt. Ik voel mij dan net een kind die voor haar verjaardag of voor sinterklaas moet wachten.

Iedereen een fijne jaarwisseling en we zien elkaar weer in 2015!

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *