Vrijdag was het een drukke dag. Het was de eerste keer dat wij vier honden op dezelfde dag in de agenda hadden staan. Maar wij passen maar op twee per keer? Laat het mij uitleggen!

Om 8:00 uur in de morgen stond Dingky voor de deur, een wekelijkse gast die meestal op dinsdag en vrijdag komt. Om 8:30 uur zou Beaudy dan binnenkomen. Normaal gaan wij dan vijf minuten van te voren naar beneden zodat de honden buiten kennis met elkaar kunnen maken. In een ruimere omgeving worden zij veel minder geprikkeld en verloopt zo de kennismaking wat soepeler. Helaas stond Beaudy al een kwartier eerder voor de deur en aangezien Dingky oud is en niet zo makkelijk meer loopt, was het even een druk momentje in huis. Gelukkig had beaudy meer interesse in de omgeving dan in Dingky en verliep het rustig. Wel mocht Dingky niet te dicht in de buurt komen, of uit ” zijn” waterbak drinken want dan kreeg hij een grom. Gelukkig is Beaudy tijdig en makkelijk te corrigeren waardoor het snel een gemoedelijk stel vormde.
Beaudy liet Dingky zelfs in zijn mand liggen! Om 10:00 uur ging Mark richting Jip. Omdat Jip in de buurt woont laten wij hem uit als wij al twee honden in huis hebben. Zo gezegd, zo gedaan. 
Rond 17:00 uur werd Dingky opgehaald en een halfuurtje later stond Lizzy op de stoep. Lizzy is een bekende van Beaudy en kunnen het ontzettend goed met elkaar vinden. Nou, dat was wel te zien toen ze elkaar in het vizier kregen! De baasjes zijn bevriend met elkaar en zo komt het dat ze elkaar regelmatig zien. 

Beide honden zijn ongeveer even actief, wat het een stuk makkelijker maakt om lekker met ze te wandelen. Dit hebben wij dan ook gedaan. Lizzy is heel erg slim. Als Beaudy in haar grote mand ligt, loopt ze naar ons toe, vraagt om aandacht waardoor Beaudy ook naar ons toekomt. Snel trippelt ze dan riching de grote mand en daar ligt ze weer hoor. En dit blijft heel de dag door gaan. 

Beaudy is thuis gewend om samen met zijn baas een stuk te fietsen. Om hem zo goed mogelijk thuis te laten voelen hier zijn we een aantal keer op de fiets gestapt om een lekker stukje te fietsen. Maar pas op voor katten, want Beaudy luistert altijd, behalve als er een kat in de buurt is. 

Zaterdag was de dag heel rustig, we hadden alleen Beaudy en Lizzy om voor te zorgen. Hierdoor konden wij lekker van het weer genieten. Zondag ging Lizzy in de morgen weer terug naar huis. Balen voor Beaudy, maar gelukkig kreeg hij afleiding door Luna. Luna is een jonge maar grote herder, ontzettend speels maar rustig als je er om vraagt. Met Beaudy samen ging het erg goed. Al was dat in het begin even minder. Beaudy begon net als bij Dingky te grommen als Luna in de buurt van hem of van ons kwam. Nou, dat moeten wij natuurlijk niet hebben en na enkele keren corrigeren met stemgeluid was het al klaar. Zondag was het weer nog lekkerder en hier hebben wij dan ook van genoten. Luna lag buiten in het zonnetje te genieten terwijl de ander in haar mand lag te snurken. 
Maandag was een rustige dag. Luna was zondagavond opgehaald en we hadden in de avond twee kennismakingen. Beiden waren ze gezellig en met de ene starten wij vandaag al! Het gaan dan om twee cavaliertjes die moeten worden uitgelaten rond het middaguur.
In de avond hebben we ook nog even de hond van de bovenburen uitgelaten. Wat een geweldige hond en ook ontzettend slim. Als zijn energie eenmaal een beetje kwijt is, luistert hij perfect. 
Nu ik het zo terug lees, waren het heerlijke maar ook productieve dagen. 

Beaudy blijft tot woensdag waar ze nog even kennis mag maken met Bonnie en donderdag komen Jip en Hummer, twee jonge grutjes, dat wordt nog wat! 

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *