Als ik aan de Elzen denk, denk ik aan een ruim bos met idyllische en modderige paden. Naast het bos heb je een mooie open vlakte met leuke watertjes waar de honden in kunnen zwemmen. 
Maar dit beeld klopt niet. De Elzen is officieel alleen het bos en is sinds vorig jaar geen losloopgebied meer. Aangelijnd mag je hier nog wel lopen. 
De open vlakte met de watertjes valt onder de Louisa en Cannemans polder. Tot op heden mag je hier nog wel lopen met een niet aangelijnde hond. 

Maar, sinds eind 2018 is hier ook een belangrijke verandering gekomen. 
Er is een 60 km-weg aangelegd welke nu ook in gebruik is. 
In het losloopgebied wordt je niet gewaarschuwd voor de weg die je tegen kunt komen.
Anderzijds worden automobilisten ook niet geattendeerd op de kruising met het ruiterpad  of voor eventueel overstekend wild.
Niet alleen de loslopende honden en hun baasjes ervaren hinder van de nieuwe weg. 
Een relax rondje rijden met je paard zit er voor sommigen niet meer in. Niet ieder paard is even rustig als een vrachtwagen met 60 km/pu voorbij raast. 
Ook voor de wilde dieren is de weg natuurlijk geen veilig iets. Wij hebben al meerdere hertjes de weg over zien steken, compleet in paniek door het verkeer. 

Het is meer dan jammer dat er een weg gaat door mooie natuurgebied. 
Met deze blog hoop ik de nog onwetende mensen te bereiken en oplettend te zijn dat er sinds kort een weg is. 
Is het dan nog wel de moeite om hier naar toe te gaan? Naar mijn idee wel, de watertjes en de paden zijn nog steeds leuk voor de honden.  Maar De Elzen zoals we die vroeger kenden, dat was zeker weten van een ander kaliber. 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *