Persoonlijk houd ik er echt ontzettend van als ik weet waar ik aan toe ben en wat ik kan verwachten.
Ik begrijp het dan ook als mensen kennis met ons willen maken, dat het allemaal wel spannend kan zijn.
U bent natuurlijk op een vreemde plek en je hebt eigenlijk geen flauw idee wie wij zijn en hoe wij ons gedragen tegen over u en uw hond. Ik denk dat het daarom wel fijn is als mensen kunnen lezen hoe een kennismaking er aan toe gaat bij ons.

We hebben van te voren al een afspraak gemaakt. Meestal is dit in de avonduren omdat we dan geen andere hond in huis hebben. De reden dat wij dit doen is omdat wij het fijn vinden om alle aandacht op u en uw hond te kunnen richten. Natuurlijk kan het eens voorkomen dat hier al een hondje is, maar dat zeggen we van te voren en laten we honden buiten even kennismaken met elkaar.
Meestal staan wij al buiten om u op te vangen. De parkeerplaats en de ingang hebben een beetje een rare ligging en zo verkomen wij dat u hoeft te zoeken. 

Binnen begint het gesprek, wij beginnen met vragen of u verteld bijvoorbeeld wat informatie over uw hond en wat u verwacht/zoekt. Eigenlijk een beetje standaard, dus ik ga er maar niet al te diep op in. U zult waarschijnlijk dan opmerken dat wij weinig tot geen aandacht geven aan uw hond. Dit is niet omdat wij uw hond niet leuk vinden, we doen dit juist expres, al kost het soms wat moeite! Het is voor ons ook heel fijn om te zien hoe u met uw hond omgaat. Zie dit niet als een test, ieder heeft een eigen manier die werkt voor zijn/haar hond en meerdere wegen leiden naar Rome. Ook merkten wij dat de hond sneller rustiger werd en er lekker bij ging liggen, terwijl ze meestal druk en nieuwsgierig binnen kwamen.

Een kennismaking kan heel kort zijn, maar meestal is het gezellig, interessant en halen we daardoor vaak de 1 a 2 uur en die tijd vliegt eigenlijk voorbij. Als u minder tijd heeft dan is dit natuurlijk geen probleem. Dan blijven wij gewoon bij de hoofdpunten en beantwoorden wij uw vragen. 

We kunnen het ook al hebben over een dagje proef of wat andere datums vastleggen. We geven altijd de tip om zo snel mogelijk een datum aan te geven dat u een oppas nodig heeft. Vaak kunt u de dag van te voren, of soms zelfs op de dag zelf, bellen en zijn wij beschikbaar, maar het kan natuurlijk ook zijn dat wij al andere honden in hebben gepland of zelf op pad gaan, dan zou het een probleem kunnen vormen.
Natuurlijk begrijpen wij het ook als u thuis nog wilt overleggen of er over na wilt denken. Het moet natuurlijk wel klikken en u moet niet iets doen wat niet goed voelt. 

Mocht gewoon alles naar wens verlopen dan sturen wij na de kennismaking nog een formulier naar u op. Dit formulier is eigenlijk een samenvatting van het gesprek en voegt een mogelijkheid toe om nog bijzonderheden toe te voegen. 

Ik heb nu de situatie geschetst hoe het meestal loopt. Natuurlijk gaat het ook wel eens anders. We hebben bijvoorbeeld al eens afgesproken bij mensen thuis of buiten om en rondje met de honden te wandelen.

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *