Een paar twinkelende ogen kijken mij aan als ik de woonkamer binnenstap. Zijn staart zwiept heen en weer en als ik het deurtje van de bench open, springt er een pluizig bolletje op mijn schoot. Jip is duidelijk blij om mij te zien en automatisch word ik daar ook erg blij van. Hoe kan dat ook anders? Wij blijven een tijdje knuffelen en spelen op de grond totdat ik besluit dat het tijd is om naar buiten te gaan.
Als ik de riem pak gaat hij al zitten en kijkt mij met zijn blije snoet aan. Brave Jip! Buiten is hij nieuwsgierig en snel afgeleid, hoe kan het ook anders? Hij is nog zo jong en de wereld zit vol met interessante dingen. Toch loopt hij prima naast en het trekken wordt ook steeds minder. Bij de uitlaatplaats in de buurt mag hij wat vrijer lopen. Als er een paard voorbij komt laat ik hem liggen. Tot mijn verbazing blijft hij ook echt liggen als het grote paard voorbij stapt. Knap hoor Jip! 
Als ik Jip weer heb thuis gebracht, vul ik zijn kong met wat lekkers, geef hem nog een knuffel en een aai( of 4) en ik rij weer weer weg richting het volgende adres. 

Nu is het de beurt aan Ashley en Ricky om lekker naar buiten te gaan.
In de buurt is een fijne uitlaatplaats waar de honden vrij mogen lopen. Als ik de honden ontdoe van hun riem gaan ze al gauw hun eigen weg, maar letten toch heel erg op mij en of ze wel bij mij in de buurt blijven. Het is lekker weer en vooral Ricky zie je buiten echt genieten. 
Als de honden uit gesnuffeld zijn merk ik dat het tijd is om weer richting huis te lopen. 
Thuis vul ik de drinkbakken aan en geef de honden hun eten. Daar hadden ze duidelijk trek in!
Ik schrijf op het briefje hoe het gegaan is, controleer of alles juist is en of ik niks vergeten ben
Ik heb alles gecheckt en ik sluit de deur om weer richting huis te rijden. Daar wachten weer twee honden en mijn vriendin om mee te gaan met de groepsuitlaat naar de Elzen.
Wat is het toch heerlijk om met honden te kunnen werken!

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *