Woensdag is voor ons meestal een rustige dag. Dat heeft natuurlijk wel zijn voordelen!
Daarom zijn wij naast de normale ronde voor de leuk en de afwisseling  met Bonnie, Timber en Jip naar de hondenspeeltuin gegaan in Zuidhoven.

Met volle tassen zijn wij er naar toe gegaan om verschillende ”hindernissen” op te bouwen naast de speeltoestellen die er al staan.

Zo hebben wij een tunnel gemaakt waar de honden doorheen konden lopen.
Timber was er totaal niet onder de indruk van en liep met gemak er door heen. Zelfs als het waaide keek hij er niet van op.
Bonnie en Jip en daar en tegen vonden het wat meer spannend. Toch hebben deze kanjers het gedaan.

één van de toestellen die in de speeltuin staat is de A-brug. Bonnie en Timber rennen hier zonder enige twijfel overheen of er op. Jip loopt er liever met een boogje langs. Met kleine stapjes en beloningen hebben wij het opgebouwd en aan het einde rende Jip er overheen op commando en rende voor zijn plezier weer eroverheen terug. Een grote boost voor zijn zelfvertrouwen.

Na wat zelfstandig spelen en rondsnuffelen zijn wij verder gegaan naar het springen. Zowel de hoogte als de enthousiasme steeg!

Ondertussen waren wij ook op een spelende wijs bezig met het volgen zonder lijn, blijven, recall games , aan de voet, speuren,  spelen met een voetbal en stokken. Het was heel leuk en de honden hebben zichtbaar genoten. De combinatie van de fysieke en mentale uitdaging zorgden er voor dat de honden voldaan thuis kwamen.
Zeker een keer voor herhaling vatbaar!

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *