Vandaag zijn wij helemaal naar Lelystad afgereisd voor een cursusdag bij Martin Gaus.
De cursus ging over het verlenen van eerste hulp bij ongelukken met honden.

Er kwam heel veel theorie ter sprake  over diverse onderwerpen.
Met name ongevallen die kunnen voorkomen tijdens de uitlaatservice en wandelingen, zijn uitgebreid besproken. Denk aan verdrinking, oververhitting, bijtwonden, kreupelheid en ook beademen en en reanimeren kwam aan bod.

De theorie was heel interessant om aan te horen. Je wilde natuurlijk niks missen, want stel je voor dat er iets in het echt gebeurd, dat wil je natuurlijk wel goed handelen!  Ook was onze instructrice een heel fijn mens om naar te luisteren. Ze bracht de theorie in samenhang met haar praktijkervaring als dierenartsassistente en vertelde veel eigen verhalen. Dit maakte het allemaal nog echter en dus interessanter, maar zeker ook emotioneler.

Timber is mee gegaan als lotushond. Tijdens de theorie heeft hij voornamelijk op één oor gelegen. Maar tijdens het oefenen werd hij weer helemaal wakker. Alle aandacht vond hij geweldig! Het maakte hem ook niet uit dat er een onbekend iemand aan hem zat. Pols voelen, verbandje aanleggen, hij vond het allemaal maar prima.
Aan het einde van de dag zijn wij nog in het bos geweest om even te ontspannen en nog even de benen te strekken voor de reis terug.

Al met al was het een leuke en informatieve dag. Wij hebben veel kennis op gedaan. Toch hopen wij dat wij deze nooit hoeven te gebruiken!

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *