Afgelopen twee weken zijn wij op vakantie geweest in Spanje.

Wij werden al gewaarschuwd voor de vele zwerfhonden die daar rondlopen en dat sommige er ontzettend slecht uitzagen.

DSC_0466En toegegeven, wij vonden het ontzettend moeilijk om te zien. Toch wilden wij heel erg graag stichtingen bezoeken die honden opvangen die mishandeld werden, zijn gedumpt of op een andere manier de hoop op een normaal bestaan hebben opgegeven. Let daarom op, deze blog kan verhalen en/of foto’s bevatten die als schokkend kunnen worden ervaren.
Wij zijn bij Paard in Nood en bij bij BARK(barkinside animal rescue kennels) uitgekomen en langs geweest. Deze laatste stichting is een jaar geleden opgericht door een getrouwd paar afkomstig uit Engeland. Ze vangen voornamelijk honden op, maar ook enkele paarden, varkens, vogels en zelfs een ezel lopen er rond.

Wij kregen een uitgebreide rondleiding over het terrein en bij sommige honden kregen wij het verhaal er achter te horen.
DSC_0379
Twee weken geleden hebben ze een geweldig lieve hond opgevangen. Hij was altijd gebruikt voor de jacht. Totdat hij ziek werd en daardoor niet meer kon zien. Omdat hij nutteloos was, hebben de eigenaren zijn chip eruit gepeuterd met een pincet en daarna in een veld voor dood achter gelaten. Gelukkig werd hij snel gevonden door de stichting. Helaas kan herplaatsen niet meer, deze hond heeft kanker en heeft de prognose dat hij binnen een maand kan overlijden. Ongelofelijk om dit verhaal aan te horen. mijn hart brak. Hoe kan een hond die zoiets heeft meegemaakt nog zo lief zijn tegen mensen? Jacqueline en haar man doen er alles aan om hem een laatste goede tijd te geven.

DSC_0392 (2)Al snel gingen wij naar ”de volgende”. Een pup die in zijn eerste weken is gevonden in een vuilniscontainer. Gelukkig gaat het nu goed met hem. Hij is nu gelukkig, gezond en is ook heel sociaal richting mens en dier. Ze zijn nu opzoek naar een leuk adresje (ze herplaatsen door verschillende landen in Europa) waar hij de rest van zijn leven kan blijven.

 

 
DSC_0506
Er was ook een ontzettend leuke Franse Bulldog, vroeger werd hij gebruikt om de honden op te fokken die meededen aan hondengevechten. Barkley (zo heet hij) is een ongelofelijke schat en buiten de littekens die je nog bij hem ziet, zou je hem op geen enkele manier meer linken met het gene waar hij vroeger voor gebruikt is.

 

 

 

 

Er zijn nog veel meer verschrikkelijke verhalen te vertellen, maar willen vooral de nadruk leggen op het ongelofelijk goede werk wat ze doen bij BARK. We hebben hier ongelofelijk veel respect voor.

DSC_0385 (2)

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *