Gedragstherapie voor honden
Gedragsproblemen ontstaan niet zomaar. Het is belangrijk om te kijken waar dit gedrag vandaan komt, dan pas kan je er mee aan de slag. Symptoombestrijding is naar onze mening geen oplossing.  
Voorbeelden van gedragsproblemen welke wij behandelen tijdens de gedragstherapie:
– Blaffen of uitvallen (bijvoorbeeld buiten aan de lijn)
– Agressief gedrag naar mensen, voorwerpen of andere honden
– Angst en stress
– Overprikkeling 

De gedragstherapie:
Wij komen naar jouw locatie toe. Als de oorzaak van het gedragsprobleem nog niet bekend is, gaan wij deze eerst kijken waar het gedrag vandaan komt. Daarna kijken wij hoe we dit gedrag het best aan kunnen pakken. Wij geven veel informatie en gaan in over hondengedrag en -lichaamstaal. Zo spreken wij veel over het herkennen van stresssignalen. Wij werken niet door middel van dwang en/of pijn! Dit kan een hond en de band tussen jullie alleen maar schaden. Wij willen je leren hoe je een goede begeleider kan die zijn hond geeft wat hij op dat moment nodig heeft. Dan pas zal het probleemgedrag afnemen. Meestal duurt een gedragstherapie  1 a 1,5 uur. 

Na de therapie:
Na de therapie sturen wij je een samenvatting zodat je alle gegeven informatie rustig door kan lezen.
Daarnaast zijn wij uiteraard bereikbaar voor vragen. Wij hebben regelmatig contact over hoe het gaat. Ons advies is op maat. De hond ontwikkeld zich na de therapie en hier moet je de aanpak op aanpassen. 

Verschil hondentraining en gedragstherapie voor honden:
Gedragstherapie gaat vele stappen verder dan een reguliere hondentraining. 
Wij gaan samen een traject in om de hond nieuw gedrag aan te leren. 
Dit  kost tijd, energie en vraagt ook om aanpassingsvermogen. Gedrag is van zoveel factoren afhankelijk en is constant in ontwikkeling. Een gedragsprobleem is daarom niet met 1 vaste tip op te lossen. Tijdens het traject kan de aanpak veranderen wanneer een hond dat nodig heeft. Het contact achteraf is daarom heel belangrijk.