Met haar grappige flaporen, lieve ogen en haar mooie gestroomlijnde vacht moet je uitkijken dat je hart DSC_0884 (2)
niet gestolen wordt door Kira.
Ons en onze groep heeft ze namelijk al voor zich gewonnen!

In het begin was dit wel anders. De bus vond ze doodeng en het luisteren ging ook niet geweldig.
Zo had ze aandacht voor alles, behalve voor ons en onze groep. Hele trukendoos uit de kast gehaald, maar ons puberdame Kira was hier niet vatbaar voor.
Gelukkig ging deze periode heel snel voorbij. De bus was na een enkele keer al niet meer spannend. Sterker nog, ze trekt heel erg hard om naar de bus te gaan en springt er heel blij in.  Ook het loslopen ging met de keer beter en dat gaat nu geheel vlekkeloos.

DSC_0239 (2)Het liefste speelt ze met andere honden. Zo zijn Jip en Sproet haar boezemvrienden. Daar klikte het vanaf het begin af aan mee en als ze elkaar al zien straalt de blijdschap er vanaf.
Eenmaal los rennen ze achter elkaar aan en zijn in voor een goed partijtje stoeien.
Met Kira is het echt een schouwspel om te kijken hoe ze speelt. Ze beheert de hondentaal ontzettend goed en brengt dit ook over naar de andere honden in de groep. Rollenwisselingen, aanpassen, kalmerende signalen waar nodig, uitdagen, je ziet het allemaal terug!

Ook met ons vind ze het leuk om te spelen. Takjes zijn geweldig maar een frisbee is haar nieuwe grote liefde.
Als een blij hertje springt ze dan door het gras met de frisbee in haar bek. Ontzettend leuk om te zien en het laat ons ook altijd lachen. Wij proberen haar nu op deze manier te laten zwemmen. Water vind ze leuk en grappig, maar het echte zwemmen vind ze nog spannend. Wij proberen om de frisbee steeds een beetje verder weg te gooien en dit gaat al steeds beter. Ze zit ook altijd vol verbazing te kijken als andere honden wel het water induiken en gaan zwemmen. Je ziet echt dat ze wilt!

Kira is ook al met ons mee naar de aai-middag geweest op Swinhove. Alle aandacht vond ze geweldig en ze benaderde de ouderen zo ontzettend lief. Wij hadden ook niet anders verwacht. Kira is een echte kroeldoos!

DSC_0878 (2)

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *