”Hij houdt van rennen, het liefst zo hard mogelijk. Hij kan goed met andere honden opschieten en houdt wel van een spelletje.”. Toen wij aan het baasje van Simba vroegen om kort uit te leggen hoe Simba was, kregen wij deze leuke reactie.

Niks is daarvan gelogen! Simba gaat nu bijna 10 maanden mee met de uitlaatservice.
Het is ontzettend leuk om deze energieke reu op te halen. Als hij onze bus hoort, dan word hij al enthousiast. Je moet hem bij de deur echt tegen houden. Als je dit niet doet rent hij in één rechte lijn naar de bus om daar braaf te wachten totdat hij er in mag springen. Hoewel het geweldig is om te zien dat hij er zoveel zin in heeft, is dit natuurlijk niet echt veilig.

Het maakt Simba niet uit waar wij naar toe gaan. Hij vindt het overal leuk!
Met andere honden is hij al heel gauw de beste vriendjes. Hij daagt vooral uit tot een ren spelletje. Hij vindt het geweldig om achter andere honden aan te racen. Grotere honden hebben wel zijn voorkeur voor dit spel. Het is dan mooi om te zien dat de grotere honden hun snelheid iets laten vertragen. Als een speer rennen ze dan langs ons heen!
Maar als Simba van iets echt heel enthousiast wordt, dan is het wel een balletje of een tak. Hij wordt dan zo enthousiast dat hij zelfs kan gaan blaffen. Nu heeft hij ondertussen wel door dat wij alleen iets weggooien als hij stil is, maar als het te lang duurt dan kan hij een blafje van opwinding niet onderdrukken.

Als hij na al het rennen en dollen moe is of het warm heeft, gaat hij rustig op zijn eigen gangetje rond snuffelen. Als wij bij water in de buurt zijn dan wilt hij ook wel even lekker pootje baden.
Als wij na een uur wandelen terugkomen bij de bus, heeft meneer door dat het feestje over is. Hij uit dan zijn ontevredenheid door niet meer de bus in te springen. Met de heenweg heeft hij hier geen enkel probleem mee!

In de zomervakantie komt hij gezellig bij ons een periode logeren. Hij mag dan bijna elke dag met zijn vriendjes spelen. Wat zal hij dat leuk vinden! Ook voor ons is het natuurlijk leuk. Je leert de hond nog beter kennen en de band wordt daardoor nog sterker. Simba heeft al een proefdag ”doorstaan” dus wij weten dat hij ook in huis een geweldige hond is.DSC_0511 (2)

 

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *