Tyson is een jonge, enthousiaste Goldendoodle die meeloopt met de uitlaatservice voor meerdere keren per week.
Met zijn leuke koppie en zijn zachte wollige vacht trekt hij vaak de aandacht van voorbijgangers. Al die extra aandacht vindt hij maar geweldig!DSC_0555

In het begin vond hij alles interessant en leuk. Andere honden, dat ene grassprietje, mensen, paarden en noem het maar op.
Los lopen was totaal nog niet aan de orde. Niet dat hij weg liep, dat zeker niet. Maar hij kwam niet altijd terug indien geroepen.

De eerste paar keren zijn wij dan met hem naar de omheinde speeltuin gegaan. Al snel bleek dat hij het heel goed met Jip, de Labradoodle, kon vinden en samen speelden ze er op los. Ook andere honden die langs kwamen mochten altijd mee doen met het spel. Ook achter takken aan rennen behoorde tot zijn feestje. Met behulp van de tak zijn wij begonnen met het commando hier. DSC_0564 (2)

Nu zijn wij al een tijdje verder en gaat het loslopen steeds beter. Hij mag al mee naar het echte bos! Dit doet hij geweldig.
Wel merk je dat er echt een poedel in zit. Tyson is ontzettend slim en heeft snel dingen door. Zo heeft hij het door als wij de honden willen aanlijnen voor het uitlopen. Tyson is na een uur volop rennen en spelen nog lang niet klaar mee en wilt nog niet naar huis. Van het aanlijnen maakt hij dan ook een spelletje ” pak me dan”.DSC_0626
Wij hebben het geprobeerd om zonder lijn in ons hand hem te pakken en dan pas de lijn te pakken en aan lijnen, maar ook dat merkt hij. Hoe? Geen idee. Als oplossing pakken we een paar keer de lijn tijdens de wandeling, lijnen wij hem aan en gaan een stukje samen rennen en spelen. Daarna mag hij weer los. Tot nu toe gaat dit erg goed, maar we zijn benieuwd hoe snel hij dit weer door heeft.

Verder is Tyson echt een waterrat. In elk klein waterplasje of slootje springt hij er in. Dan banjert hij er even door heen en komt dan weer gezellig mee lopen. Máár natuurlijk schudt hij zich nog wel even uit als hij naast je staat! DSC_0538

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *