Het doel van instagram:
Ieder heeft natuurlijk een doel voor zichzelf. De meeste mensen met een account voor de hond vinden het gewoon leuk om foto’s te delen van hun geliefde viervoeter. Daarnaast vinden ze het leuk om foto’s te zien van andere honden. Sommige hebben een grote voorkeur voor een ras, anderen zoeken honden in de buurt waarmee ze dan kunnen wandelen en weer een ander zoekt heel de dag naar de schattigste puppyfoto’s. 

Er zijn mensen die naast ontspanning of het ontmoeten van andere honden(liefhebbers) een ander doel hebben. Wanneer je veel volgers hebt kan je gebruik maken van sponsors. Er zijn honden op instagram die voer krijgen, verwenpakketjes, halsbanden of andere handige benodigdheden.  Dit is weer een hele andere tak van sport!

Wat voor soort foto’s kan je plaatsen?
Dit is geheel aan je zelf, natuurlijk! Al doen foto’s met goede kwaliteit, die scherp en overzichtelijk zijn het een stuk beter. Kijk zelf eens rond op instagram wat jij aansprekend vind.  
De beste tip is: varieer! De ene keer een slapende  en dan weer een actiefoto. Of een foto met een grappig tekstje. Wees lekker creatief. Maar.. zorg er voor dat je hond geen onnodige stress ervaart alleen maar omdat jij een geweldig idee in je hoofd hebt. 

Je kan ook filmpjes plaatsen, maar deze worden een stuk minder bekeken. Wil je toch een video plaatsen? Doe het dan live, dan bereik je meer mensen. 

Hashtags
Via hashtags kan je jouw foto extra onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep. Ook kan je via het zoeken op hashtags foto’s vinden die jij waarschijnlijk leuk zult vinden. 
Instagram gebruikt een afwisselend algoritme waardoor worden foto’s meer of juist minder weergegeven. Op dit moment geven meerdere bronnen deze tips voor het gebruik van hashtags:
– Relevantie
Je kan natuurlijk alle soorten hashtags bij je foto plaatsen in de hoop dat veel mensen hem zullen zien. Helaas werkt dit in de praktijk niet zo. Mensen kunnen dit als vervelend ervaren en je daarom niet meer laten weergeven. Limiteer je zelf op het gebruik van hashtags en pak alleen de meest relevante. 
– Zoek de tags die bij jouw profiel passen
Vooral het zoeken op ras-gerelateerde tags levert verschillende resultaten op. Je kan hiermee spelen en afwisselen. Al deze resultaten kan je zien als een community. Samen heb je een onderwerp (in dit geval een ras) die je leuk en interessant genoeg vindt. Zo kan je andere honden op instagram vinden en zelf gevonden worden. En heb je een puppy? Dat trekt natuurlijk veel mensen aan! 
– Varieer
Was het maar zo dat je bij elke post dezelfde hashtags kan je gebruiken! Scheelt een hoop tikwerk. Helaas filtert Instagram deze posts waardoor jouw account minder wordt weergegeven.
Dus gebruik wel relevante, maar elke keer net wat andere hashtags dan je vorige post.

Wij zouden het  leuk vinden om Dordtse honden op Instagram te volgen.
Je kan ons volgen via onze pagina zodat we je terug kunnen volgen, of gebruik #hondenvandordrecht 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *