Wat is Hoopers?
Hoopers is een relatief onbekende hondensport die steeds meer naamsbekendheid opbouwt. Hoopers lijkt heel erg op behendigheid, maar  is net een tikkeltje anders.
Bij behendigheid rent de begeleider(handler) mee met de hond en bestaat het parcours uit onder andere meerdere hoogtesprongen.
Bij Hoopers rent de handler niet mee, maar stuurt de hond op afstand door de hindernissen. Er komen weinig hoogtesprongen in voor. Het parcours bestaat uit onder andere: tunnels, hoops, hekjes, tonnen en zigzag paaltjes.
Deze sport is een fysieke en mentale uitdaging doordat het een actieve bezigheid is waarbij de hond goed moet opletten en zelf mee moet denken.

Hoopers

Voorbeeld van een Hoopers parcours

Voor wie?
Hoopers is dankzij het parcours ideaal voor honden die de belasting van het echte behendigheid niet (meer) of nog niet kunnen uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan jonge honden, maar ook oudere honden of honden met ED/HD. Handlers met een fysieke beperking kunnen ook heel goed terecht bij Hoopers. Dit omdat de handler op lichte intensiteit beweegt en door middel van stem en handgebaren met de hond communiceert.
Eigenlijk kan iedereen die het leuk vindt om met zijn of haar hond te sporten eens proberen of Hoopers iets voor hen is. Het is een hele leuke hondensport waarbij er een goede band tussen de hond en handler wordt gecreëerd of wordt versterkt.

Zelf Hoopers beoefenen?
Heb ik je interesse gewekt? Op de website van Hoopers: Website Hoopers, kan je kijken of er binnenkort een training of workshop in de buurt wordt gegeven. Wij gaan 26 maart 2016 de instructeurscursus volgen om daarna zelf workshops en trainingen in Hoopers te organiseren.Wij zullen op de website hierover meer plaatsen als wij verdere informatie kunnen mededelen. Ook via de mail kunnen wij jou op de hoogte houden voor de start van onze eerste eigen hooperstraining of -workshop.

Filmpjes
Op youtube zijn er veel verschillende filmpjes die zien over Hoopers. Zowel wedstrijden als trainingsmomenten voor de beginnende en de vergevorderde combinaties.
Heel leuk om eens te bekijken!

 

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *