20170206_152733-2Het is weer tijd om een hond in het zonnetje te plaatsen! Deze keer is de beurt voor Alys, de Ierse Setter van 8 jaar oud.

Omdat de baasjes werkten, zochten ze een leuke dagbreker voor Alys. 
Een Ierse Setter heeft, eigenlijk zoals ieder ander hondenras, veel energie en behoefte om te wandelen. Een uitlaatservice is dan een hele leuke aanvulling/oplossing!
Alys was in het begin heel onzeker en terughoudend naar andere honden toe. We hebben haar daarom in een leuke groep gezet met hele vriendelijke en rustige honden die niet altijd even veel contact met elkaar zoeken. Een groep waarbij ze samen op pad gaan en dingen ontdekken.

Deze groep gaf Alys meer zelfvertrouwen. Ze deed meer positieve ervaringen op en heel voorzichtig probeerde ze te kijken of andere honden met haar wilden spelen.
Hierbij voelde vooral Kira en Brommer aan dat dit voor haar een hele stap was. Ze speelden zo rustig en vriendelijk met haar. 
Ze hadden veel oog voor haar lichaamstaal, maakten zich klein, pakten rustmomenten en hadden een goede rolwisseling. 

Ook van de baasjes kregen wij  te horen dat ze veranderingen merkten bij Alys, in positieve zin! Ze was veel rustiger en vrijer bij het zien van andere honden.20161101_142711

Nu is Alys een echte allemans- vriend die lekker gek kan doen met de andere honden. Toch blijft ze het ook heerlijk vinden om lekker te lopen en te genieten van de omgeving. Soms blijft ze even staan, het liefst in het zonnetje, en neemt dan met een hele blije kop alles waar. 
Dat is heel ontspannend om te zien. Misschien klinkt het gek, maar we zijn haar na gaan doen. Soms even stilstaan, om je heen kijken en genieten van al het moois wat er om je heen te zien en te horen valt. Ierse Setter

Tijdens de wandeling komt ze bij ons regelmatig om een knuffel vragen. Ze komt naast je lopen en duwt dan haar kop tegen je zij. ” Aai me dan!” Hier kan ze zo van genieten. Ze kijkt dan met haar stralende ogen je aan, we smelten dan helemaal weg.
Nog gezelliger wordt het als je je kleiner maakt. Dan wilt ze met haar lichaam zoveel mogelijk contact met je maken. Volgens mij denkt ze dat ze dan een kleine hond is… Maar dat is ze niet!

Categorieën: In het zonnetje

1 reactie

Joop & Yvonne · maart 24, 2017 op 5:57 pm

Wat een lieve en leuke en hele waren berichten van onze lieve Lies !!! Dank jullie wel; we zijn heel blij met jullie positieve inbreng naar Alys………..We hopen dat ze nog heel lang met jullie mee kan lopen……………..Joop & Yvonne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *