Jona is een grand basset griffon. De grote versie van onze Bonnie, de petit basset griffon. Het was dan ook erg leuk om Jona voor het eerst te zien, het was echt een grote Bonnie. 

Het baasje van Jona zoekt voor af en toe een keer oppas, wat de hond kan natuurlijk niet overal mee naar toe. 
Tijdens de kennismaking hebben wij verteld over onze uitlaatservice. Zo zijn wij samen op het idee gekomen om Jona en zijn baasje een keer mee te nemen met een ronde. Jona raakt hierdoor al wat vertrouwd met ons en zijn baasje kan zien hoe wij met de honden omgaan. Plus dat het natuurlijk ook eens heel gezellig is!

Vandaag was het zover. Samen met Twinkel, Julia en Jona gingen wij naar de Elzen. 
Wij hadden er echt zin in en de honden gelukkig ook. De cavaliers vonden het in het begin erg spannend als er een andere hond mee ging. Nu is hier bijna niks van te merken en zijn ze druk bezig met hun eigen ding.
Als wij richting het water lopen, neemt Twinkel alvast een sprint er naar toe met Jona op haar voetzool. 
Jona is eigenlijk geen zwemmer en vindt het spannend om wat dieper te gaan. Maar wat deed hij zijn best! Echt zo leuk om te zien. 
Het baasje is heel erg intensief met Jona bezig en dit was ook met de wandeling goed te merken. Dat maakt de wandeling ook zo fijn. Wij hebben gezien op welke manier Jona gewend is om samen mee te werken, waar hij goed op reageert en naar welke commando’s hij luistert.
Toen een ander hond ons inhaalde, vond Jona dit erg interessant en wilde hier graag achteraan gaan. Toen ik hem terug riep en hem beloonde omdat hij voor mij ging zitten, liet hij even merken dat hij toch liever achter de hond aan was gegaan. Een hele harde schelle blaf, precies in mijn oor! Nou, dat ga ik dus voortaan anders doen.
Deze blaf doet Jona wanneer hij iets moet doen wat hij moeilijk vindt. Zoals net even het stapje verder het water in gaan om een tak te pakken. 

Verder was de wandeling heel leuk. Het was lekker rustig en wij hadden het met de honden erg gezellig.
Binnenkort komt Jona eens een dagje bij ons in huis. Wij verwachten dat dit net zo goed gaat als deze wandeling! 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *