Afgelopen vrijdag was de laatste wandeling van het jaar 2016.
Samen met Kira, Semmy, Yenthe, Julia, Simba en Keet zijn wij naar het Cadettenkamp in Teteringen geweest.

Het Cadettenkamp lijkt op de Loonse en Drunense duinen, maar is een stuk kleiner. Het Cadettenkamp heeft een grote zandvlakte met daarnaast een bos met fijne wandelpaden.
Het is een heerlijk gebied om te wandelen, daarom moet je wel opletten op andere recreanten die graag ook gebruik maken van het Cadettenkamp.

Lopen jullie een stukje met ons mee?

 

Het Cadettenkamp is vanaf ons huis een halfuur rijden. Wij zetten de auto op de parkeerplaats aan de Galgestraat in Breda. Vervolgens kan je zo het losloopgebied van het Cadettenkamp in lopen. Na een smal pad bereik je al snel de grote zandvlakte. Hier kunnen honden zich helemaal uitleven. Lekker samen spelen, vliegensvlug rennen of door het zand heen rollen. Het is een heerlijk aanzicht!
Het fijne aan deze zandvlakte is dat er bijna geen andere recreanten zijn, en als die er zijn, zie je van grote afstand aankomen.

Naast de zandvlakte heb je ook een leuk bos. Hier moet je wel opletten dat er meerdere mensen graag hiervan gebruik willen maken. Vooral onder ruiters en mountainbikers is dit gebied populair. Je hebt er bijvoorbeeld een mountainbike route, dus er is wel goed rekening mee te houden. Let op dat ze erg snel zijn en hou de honden dus bij je als je een route kruist.

In het Cadettenkamp kan je makkelijk een uur wandelen. Je hebt er helaas geen zwemwater voor de honden, maar dat maakt in deze periode van het jaar natuurlijk niets uit!
Er is geen verhard pad. Het gebied is daarom niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Al met al raden wij het Cadettenkamp aan om eens een keer samen met je hond te bezoeken. Wie weet zien wij elkaar daar!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *