Labrador Raya is een teefje van nu 5 jaar oud. Wij kennen haar nu bijna 2 jaar en hebben ondertussen een hele goede band opgebouwd. Ze loopt wekelijks meermaals mee met de hondenuitlaatservice en ook verblijft ze gezellig bij ons in de opvang. 
Het is dus tijd om deze kanjer eens in het zonnetje te zetten!

Zoals je al kon lezen, is Raya een labrador. Dit zie je niet alleen haar, maar merk je ook aan haar karakter.
Ze is erg toegankelijk naar mensen. Lief, vrolijk en een echte kroelkont. Tijdens een wandeling komt ze regelmatig even om aandacht vragen en tegen een knuffel zegt ze nooit nee.  Niet gek dat wij heel snel al een band met haar voelden! 

Als je denkt aan een labrador, dan denk je waarschijnlijk aan een echte waterrat. Ook dat past helemaal bij Raya. Toen wij haar leerden kennen, sprong ze het liefst in iedere sloot. Met maar een heel klein beetje trainen lukte het om haar alleen op commando het water in te laten gaan.  Iets wat toch wel fijn is als je regelmatig een blubbersloot tijdens de wandeling tegen komt.  Eenmaal in het water is ze helemaal blij. Ze vindt het heerlijk! En het is ook nog eens heel goed voor haar gewrichten. 
Labrador

In de groep ligt ze zeer goed. Raya is heel rustig in haar benadering. Ze speelt niet heel veel met andere honden, ze vindt het leuker om samen op ontdekkingstocht te gaan. Gezellig samen snuffelen aan dat ene grassprietje om vervolgens weer het volgende plekje te ontdekken. Angstige honden trekken daarom vaak aan haar op omdat ze zo’n rustige uitstraling heeft. Zelf vindt ze het ook fijn om rustig benaderd te worden. Soms gebeurt het dat  in het losloopgebied een vreemde hond de groep ingerend komt. Je merkt dat ze hier onzeker van wordt en komt dan steun bij je zoeken. Maar gelukkig verdwijnt dit gevoel direct als de vreemde hond weer terug rent naar de eigenaar. Tevreden gaat ze dan weer verder met haar wandeling. 
Hieronder zie je een troste Raya links op de foto zitten. 

Labrador
Raya is in huis een hele rustige hond. Ze slaapt veel, maar voor wat lekkers en een knuffel wilt ze altijd wel even omhoog komen. Ze is heel trainbaar, pikt dingen snel op en is ook een slimme hond. Hersenwerken kan ze bijvoorbeeld ook erg goed!
Wij zijn heel blij dat wij Raya hebben mogen leren kennen. Hopelijk blijft deze Labrador nog lang en gezellig met ons mee wandelen!

Categorieën: In het zonnetje

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *