Afgelopen zomer is Loet hier voor de eerste keer geweest. Wat was het een gemis toen ze weg was! Gelukkig was ze afgelopen week weer een paar daagjes bij ons op bezoek.

Loet is een jonge Barbet. In de volksmond wordt dit ras ook wel genoemd als een Franse waterhond. Het was voor ons de eerste keer dat wij dit ras in huis kregen.
Sinds 2002 is de Barbet in Nederland en nu wordt de populatie rond de 350 geschat. Dit aantal groeit door de toenemende populariteit.

Dat dit ras steeds populairder wordt, snappen wij helemaal!
Loet is ontzettend nieuwsgierig en leergierig. Ze leert snel en heeft er duidelijk plezier in. Het was dan ook super om haar dingen aan te leren, met een snel resultaat als gevolg. Na het lezen van diverse websites blijkt dit een typerend trekje te zijn van een Barbet.
Na het verder lezen kwamen wij nog veel meer karaktereigenschappen tegen die wij herkenden in Loet.
Zo is Loet is een echt alle mans vriendje. Andere honden vindt ze geweldig en ook mensen vindt ze zo interessant dat ze het liefst iedereen even wilt begroeten. Buiten loopt ze het liefst los en uit haar energie door met andere honden te spelen of zelf op verkenning te gaan. Ze is erg actief en geniet van de beweging in de buitenlucht.
Hoe druk ze buiten kan zijn, zo rustig is ze in huis. Ze fungeert prima als gezinshond en geniet van alle aandacht en knuffels. Toch kan ze ook heerlijk liggen slapen in haar bench, wat helemaal haar veilige huisje is.
In nieuwe situatie’s was Loet rustig en nieuwsgierig. Van nervositeit was duidelijk geen sprake, wat ook bij dit ras zou horen. Waaks is ze niet en blaffen heeft ze bij ons nog nooit gedaan. Wij zouden niet er gek van op staan te kijken als er bij ons wordt ingebroken en ze de inbreker de weg wijst naar TV om daarna nog even samen te knuffelen.  😉

Wat ook een groot voordeel is: haar hypoallergene vacht. Dit scheelt natuurlijk met stofzuigen, maar voor hondenliefhebbers met een allergie is dit ras een uitkomst.

Al met al is de barbet een veelzijdig ras die voor diverse doeleinden wordt gebruikt. Als een lieve sociale gezinshond zoals Loet, maar ook als jachthond of als blindengeleidehond kunnen ze voor worden ingezet.

Al met al zijn wij een beetje verliefd geworden op Loet en ze is hier dan ook altijd meer dan welkom!

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *