Al eerder is er een blog geschreven over de mooie gebieden hier in de buurt.
Wij hebben het onder andere gehad over Ridderkerk en de Biesbosch, hoewel dit mooie en leuke gebieden zijn, vinden wij het leuk om nieuwe plekken te bezoeken waar wij de honden mee naar toe kunnen nemen.

Zo zijn wij bij het Kooiwalbos geweest in Barendrecht.
Het is met de auto makkelijk aan te rijden en u kunt er parkeren recht tegenover de manege.
Als u dan nog een stukje rechtdoor loopt over het fietspad, dan komt u vanzelf bij het stuk waar de honden los mogen lopen.
Het staat erg duidelijk aangegeven waar de honden vast moeten, verboden zijn en dus ook waar ze lekker hun gang kunnen gaan.
Het gebied is erg mooi en ook groot genoeg om er een lange wandeling te maken zonder op dezelfde plek te komen.
Wij zijn eerst achter de manege langs door het kleine bos gelopen om daarna de paden te volgen.
Veel stukken leken op elkaar. Maar aan de ene kant, het is een bos, wat verwacht je? De honden hadden er in ieder geval geen last van en hebben goed gebruik gemaakt van de grote open stukken om te rennen en het begroeide gedeelte om te graven en te snuffelen.
Er is zwemwater, maar deze is jammer genoeg niet bedoeld voor honden. Wel zijn er genoeg andere stukken waar de hond zou kunnen zwemmen, maar deze zijn niet makkelijk in- en uit- te lopen.
Op de manege na, zijn er geen andere voorzieningen. Het gebied was erg rustig, maar dat kwam waarschijnlijk door het regenachtige weer. Op warmere dagen zult u veel andere recreanten zien en waarschijnlijk ook ruiters.

Het Perenlaantje in Ambacht
Het was even zoeken, maar midden in de woonwijk bevindt de straat: Het Perenlaantje. In het begin is het een simpele straat, maar achterin bevindt zich het losloopgedeelte.
Het gedeelte is heel makkelijk te herkennen. Hij is namelijk helemaal omheind, dus u moet eerst een deurtje door om het gebied te betreden.
Zoals de naam al doet vermoeden, staat er een hele rij van wel 550 meter aan perenbomen. Zeker in dit seizoen is het een heel mooi gezicht! Aan uw linker- en rechterzijde ziet u verschillende dieren grazen op ruime grasvelden. Wij kregen heel erg het idee dat wij in Frankrijk waren, zo mooi en zo rustig.  Na de 550 meter bevindt zich nog een klein veldje waar de hond los mag lopen.
Hoewel het een mooi stukje is, blijft het erg klein en een tikkeltje saai voor de hond. Er zijn weinig bosjes, geen zwemwater, geen verhogingen, weinig takken. Wel is het gebied ideaal om naar toe te gaan als uw hond niet los kan lopen, zeker als u een middelgrote hond heeft, kan deze hier moeilijk uit komen, een kleintje zou nog onder het hek door kunnen. Ook om te trainen met een pup is het ideaal!

De Sandelingen in Ambacht
Sinds enkele weken gaan wij met regelmaat naar de Sandelingen. Het is via de snelweg makkelijk en snel aan te rijden.
Het gebied is 95 hectare groot en waarschijnlijk hebben wij nog steeds niet alles gezien.
Voor iedereen, met of zonder hond, is er wel iets te doen. Zo kunt u er het bekende restaurant ” Happy Italy” vinden bij het begin.
Het Terras kunt u betreden met een hond, binnen zijn honden niet toegestaan.
Iets verderop vindt u het mensenstrandje, een gedeelte waar de honden niet mogen komen. Enkele tientallen meters verder komt u bij het hondenstrandje. Hier mogen de honden uiteraard los en kunnen makkelijk in- en uit het water lopen.
Rond het middaguur is het hier redelijk druk, zeker met warm weer. Wel is het gezellig met alle hondenliefhebbers! Omdat het water redelijk schoon is, is het er ook mogelijk om met de hond te zwemmen. Ontzettend leuk om een keer te doen!
Wilt u wat meer rust? Dan loopt u gewoon een stukje door. Er zijn verschillende paden die u af kunt lopen en er wordt goed aangegeven wanneer de hond weer aan de lijn moet.

Cadettenkamp in Teteringen
Iets verder dan de andere gebieden, maar toch binnen een halfuurtje vanuit Dordrecht aan te rijden.
Zeker de moeite waard!  Dit gebied is zoals de Loonse en Drunense duinen, alleen een stuk kleiner. Het gebied is ongeveer 10 hectare groot en wordt vooral bezocht door hondenbezitters. Honden mogen er heel het jaar door los lopen.
Vooral honden die van rennen, bos en zand houden zijn hier helemaal op hun plek. Wat een ruimte is er om helemaal los te gaan en een goede sprint te trekken.
Er is geen zwemwater aanwezig en ook geen verdere voorzieningen. Waarschijnlijk is door het laatste het gebied ook rustig.
Parkeren kan gratis bij de Dongense Baan.

Speelweides in de wijk
Wat een goede zet is dit van de gemeente. In verschillende wijken in Dordrecht zijn er speciale speelvelden voor honden geplaatst.
Deze zijn geheel omheind en vaak afgesloten met een hek die uit zich zelf dicht valt. Omdat er in elke wijk wel zo’n veld te vinden is, is het ideaal om vreemde honden met elkaar kennis te laten maken. Ook met de eerste keer mee met de uitlaatservice gaan wij hier heen.
Elk veld is verschillend, maar allemaal hebben ze speeltoestellen, zoals de A – brug of zigzagpaaltjes. De honden hebben het altijd enorm naar hun zin en wij kunnen kijken of alles goed gaat en hoe de hond op ons en op andere honden reageert.
Om de speelweides heen zijn vaak nog plekken waar de hond zonder de omheining los mag lopen. In het speelveld moet de ontlasting opgeruimd worden, daar om heen meestal niet.

Waar gaat u meestal met uw hond naar toe? Wat maakt een losloopgebied goed?

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *