De afgelopen weken zijn wij flink er op uitgegaan met de honden. Wij hadden eigenlijk geen flauw idee dat er zoveel verschillende gebieden zijn waar je heerlijk kan wandelen en waar de honden los mogen lopen.
We willen graag deze plaatsen met jullie delen!

De merwelanden
Bereikbaarheid en parkeergelegenheid: met het openbaar vervoer zou ik het niet aanraden. Ook met de fiets is het niet makkelijk te bereiken. Er zijn genoeg parkeerplaatsen te vinden aan de Baanhoekweg, hier kan je gratis parkeren.
Drukte: De merwelanden is een groot, mooi en bekend natuurgebied. Niet gek dat er ook veel mensen komen met partner, kinderen of dieren. Je komt veel mensen tegen zonder hond. ook hardlopers en fietsers zal je zeker tegenkomen.
Funfactor voor de hond: Het is even opletten waar de hond mag komen en of het toegestaan is om de hond los te laten lopen. Als je wilt zwemmen moet je wel even zoeken, bij de zwemvijver zijn namelijk geen honden toegestaan. Waar de honden los mogen vindt je vooral een groot en open grasgebied. . Heel overzichtelijk en je hebt echt de ruimte om lekker te spelen. In het bosrijke gebied mag je bijna nergens in met de hond, of de hond moet aangelijnd zijn. Het losloop gebied is relatief klein.
Overige voorzieningen: Er zijn twee horecagelegenheden met een mooi terras waar je heerlijk wat kan drinken of eten met de hond erbij. Met de hond naar binnen wordt niet op prijs gesteld. Ook zijn er openbare toiletten, echter zou ik deze niet aanraden. Ze zijn vaak op slot, smerig en donker. Bij de horecagelegenheden is er een plattegrond te vinden met verschillende routes. Op deze routes zijn te zien waar honden zijn toegestaan.

De elzen
Bereikbaarheid en parkeergelegenheid: Er zijn twee mogelijkheden waar je kan parkeren. De eerste is bij restaurant het paviljoen en de tweede zit ongeveer 100 meter verderop, net voor de dijk, gelegen bij een woonboerderij. Parkeren is gratis en er is voldoende ruimte. Met de auto is het heel makkelijk te bereiken.
Drukte: De Elzen is een mooi natuurgebied en bevat voor ieder wat wils. Meren, zwemvijvers, bos, ruiterpaden, fietspaden, lang gerekte weides, een speelbos voor kinderen, noem het maar op en het is er te vinden. Omdat hier voor elke hond wel iets te vinden is, zie je hier echt veel hondenbezitters lopen. Vooral tussen 12:00- 15:00 uur is het druk. Dan heb je ook te maken met verschillende uitlaatservices, die met een grote roedel honden rondlopen. Helaas zien wij de laatste tijd steeds meer wielrenners rondrijden. Het fietspad loopt dwars door het losloopgebied. Voorzichtigheid is hierdoor geboden.
Funfactor voor de hond: De Elzen heeft echt van alles en uw hond heeft er zoveel ruimte. Je kan kiezen om door het bos te wandelen, over de heide of langs het water. Of doe eens gek als je de tijd hebt en maak een lekker groot rondje. Je kan hier echt uren wandelen. Wij zijn er nu al tientallen keren geweest en komen nog steeds nieuwe stukken tegen. Ook zijn er genoeg mogelijkheden waar uw hond makkelijk het water in kan gaan om even te zwemmen.
Overige voorzieningen: Er staat een restaurant, op internet kunnen wij niks vinden, zelfs geen website of telefoonnummer. In het hoogseizoen is hij open. Het restaurant heeft een mooi terras waar honden welkom zijn. Echter zitten hier veel mensen te genieten van het mooie natuur en rust en stellen een hond niet op prijs. Zelfs niet als deze ligt te slapen onder een stoel.

Develbos
Bereikbaarheid en parkeergelegenheid: Het Develbos ligt aan de rand van Zwijndrecht, naast de manege. Vanaf de snelweg bent u er zo en ook vanuit de woonwijk is het goed te bereiken. Er is een apart stuk waar u kunt parkeren, als dit vol is kunt u natuurlijk ook bij de manege uw auto kwijt.
Drukte: Het is hier niet druk. Zeker niet! Hoewel het een best groot en mooi gebied is (26 ha), zie je hier weinig mensen. Wij hebben eenmalig en hardloper gezien en heel af en toe kwam er een ander baasje voorbij gelopen. Wel moet rekening gehouden worden met het feit dat de manege volop gebruikt maakt van het gebied. Er bestaat daarom een grote kans dat uw paarden zult tegen komen.
Funfactor voor de hond: Het gebied is groot en mooi groen. Er zijn stukken waar uw hond makkelijk het water in kan. Alhoewel het er voor een hond leuk is om te banjeren en te snuffelen, is het verder heel eentonig.
Overige voorzieningen: In het gebied is verder helemaal niks te vinden. Ook is er niet overal een pad waar je op kan lopen. Met regen is het dus heel verstandig om laarzen aan te trekken!

De gorzen
Bereikbaarheid en parkeergelegenheid: De gorzen is prima bereikbaar met de auto en ligt langs de Rotterdamseweg in Ridderkerk. Enerzijds heel fijn, anderzijds kan het geluid van het verkeer storend zijn. De parkeerplaats is even zoeken, maar als je daar eenmaal bent kan je zo het natuurgebied inlopen.
Drukte: In het anderhalf uur dat wij daar gelopen hebben zijn wij één ander baasje tegen gekomen en in de verte zagen wij nog een persoon lopen. Voor de rest hebben wij niemand gezien. In het natuurgebied kunnen geen auto’s komen en fietsers zal je daar ook niet tegenkomen. Het enige waar fietsers kunnen komen is langs de kant van de snelweg en boven aan bij de uitkijktoren.
Funfactor voor de hond: Wat opvallend aan de gorzen is, zijn de hoogteverschillen. Het is soms echt even klimmen. Onze honden vonden dit heel erg leuk. Vooral Timber vond het leuk om alles vanuit een ander perspectief te zien en steeds hoger te klimmen. Je hebt er veel verschillende paden in dit gebied van 40 ha, waar van het meeste in het bosrijke gebied liggen. Verder is er nog een zwemvijver waar de honden in kunnen om even verkoeling te vinden.
Overige voorzieningen: Helaas, helemaal niks.

Naast deze gebieden zijn er nog veel meer plaatsen waar de hond lekker los mag lopen. Zoals het Oosterpark in Ridderkerk of het Perenlaantje in Hendrik Ido Ambacht, wij gaan het nog allemaal ontdekken samen met de honden!

 

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *