Het is 8:30 uur op zaterdagmorgen. Wij zitten in een volle gymzaal in Woudenberg. Om ons heen hoor je zenuwachtig getik met pennen, het schuiven van voeten en proberen mensen snel nog de laatste dingen met elkaar te bespreken. Mark ziet dat de zenuwen bij mij overslaan en geeft mij een knipoog. Ik ben altijd al slecht in examens geweest. Ik weet dat wij genoeg kennis bezitten en goed geleerd hebben, maar ik blijf het spannend vinden.
Wij hebben twee examens achter elkaar. De eerste examen gaat over gedrag, rassenkennis en leer/trainingsprincipes. De tweede gaat over gezondheid, verantwoord bewegen en didactiek. 

Als je klaar bent met het examen, mocht je de gymzaal verlaten en plaatsnemen in de kantine. Tijdens het beantwoorden van de vragen mocht je een briefje bij hebben om de goede antwoorden op te schrijven. Na het maken van de examens werden de goede antwoorden opgelezen en kon je dus inschatten hoe je hem gemaakt had.
Natuurlijk werd er tot die tijd flink gediscussieerd over de vragen en werden de antwoorden vergeleken met de medecursisten. 

De ochtend duurde lang. Het wachten tot het resultaat duurde nog veel langer. Binnen een week zou je horen dat je gezakt was, als je geslaagd was kreeg je bericht in 2 a 3 weken. 
Elke dag keken wij, maar geen bericht, tot op vrijdagmorgen. Ik had twee mailtjes van de opleidingsinstituut in mijn inbox staan. Omdat het binnen de eerste week viel, moest ik wel gezakt zijn.. Niets was minder waar! Ik was voor beide modules dik geslaagd. Snel maakte ik Mark wakker en duwde zijn telefoon in zijn handen om te kijken of hij ook bericht had. Ook hij was voor beide modules ruimschoots geslaagd!

Voor het behalen van onze certificaat tot kynologisch instructeur hebben wij nog één module die wij moeten afronden. In deze module wordt de theorie in de praktijk gebracht en krijg je dus alleen maar praktijklessen. Nog even en wij kunnen ons erkende kynologisch instructeurs noemen! Wij zijn al druk bezig met het opstellen van cursussen en workshops. Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact opnemen, of hou de website in de gaten!

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *