Pasha is hier ruim drie weken geweest en gisteren werd hij jammer genoeg weer opgehaald.
De tijd vloog echt om met deze blonde labrador. Graag vertellen wij in deze blog wat Pasha zo leuk maakt en wat wij met hem gedaan hebben in de periode die hij bij ons is blijven logeren.

Lekker er op uit. pashaPasha
Pasha vindt buiten zijn heerlijk en het liefst gaat hij zwemmen. Voor ons is dit soms wat een minder, meneer vindt een vieze blubbersloot ook ontzettend leuk en als wij heel even de andere kant op kijken, is het alweer zo ver. Gelukkig loopt hij dan snel weer mee en het blubber spoelt er van zelf af bij wel schoon zwemwater. Verder vindt hij het bos heel erg leuk. Hoewel hij best van een groot formaat is, krijgt hij het voor elkaar om door elke kleine opening in een struik te lopen en zigzagt dan verder langs de bomen.

De held.Pasha
Bij een van onze wandelingen deed Pasha iets heel speciaals. Wij lieten hem uit samen met een paar uitlaathondjes, die hij al vaker heeft gezien. Op een gegeven moment is één van deze honden richting een eiland gezwommen en na een paar keer roepen bleek dat ze er niet meer vanaf durfde. Wij hebben van alles geprobeerd, roepen, met een zakje schudden waar snoepjes in zaten, een balletje gooien, maar ze durfde niet. Wij probeerde haar te ”dwingen” te komen door weg te lopen, daarvoor was het nodig om Pasha aan te lijnen anders bleef hij maar zwemmen. Hoewel Julia echt probeerde te komen, lukte het haar maar niet. Op een gegeven moment begon Pasha aan de riem te trekken en te piepen richting Julia. Wij hebben hem toen los gelaten en hij is gelijk richting het eiland gezwommen, is achter Julia aangegaan en heeft haar gedwongen om van het eiland af te komen. Tijdens het terug zwemmen stuurde hij haar onze kant op en bleef aan haar zijde. Met het op de kant lopen gaf hij haar nog een laatste zetje met zijn snuit, en Julia was weer terug! Of het puur toeval was, wij hebben echt het idee van niet.

Speurspelletjes
Pasha is gek op eten. Zo erg, dat hij er echt van gaat kwijlen en er alles aan doet om het te krijgen. Als wij fysiek een rustig dag hebben, dagen wij Pasha mentaal uit om te gaan speuren in huis. De ene keer simpel snoepjes verstoppen door het huis, de andere keer in een spijkerbroek, dan weer een puzzel, een kong of zelfs wcrolletjes. Pasha is daar een tijdje zoet mee en vindt het ontzettend leuk om te doen. De eerste keer vond hij het wel spannend, hij wist niet echt wat hij moest doen. Maar met de keer ging het beter en werd meneer steeds fanatieker en zelfverzekerder.

Na drie weken heb je echt een band opgebouwd met een hond. Je hebt ondertussen knopjes en truukjes gevonden die bij hem werken en je weet wat hij leuk vindt en wat niet. Het is altijd jammer als er een hond weggaat, je raakt er toch gehecht aan. Pasha, kom je weer een keertje terug?

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *