Mensen zijn het weer in Nederland zat, het is koud, vies en nat. Niet gek dat veel mensen al met hun hoofd lekker in het zonnetje op een terrasje zitten. Volgens een onderzoek van een reisbureau worden de meeste zonvakantie’s geboekt in januari en februari
Dit merken wij ook, want de aanvragen voor het hoogseizoen stromen binnen.
Wat wij altijd doen bij een nieuwe hond , naast de kennismaking, ook een proefdag met een nachtje slapen. Zeker als de baasjes op vakantie gaan is dit een vereiste.

Simba kennen wij al van de uitlaatservice. Dus wij weten al het één en ander van deze leuke Cavalier. Maar in huis hebben wij hem nog nooit gehad. Vanmorgen hebben wij hem opgehaald samen met enkele spulletjes en toen kon het logeerpartijtje beginnen!
Letterlijk, want na wat drinken en een klein rondje snuffelen door de woonkamer zocht Simba zijn bench op en ging lekker relax liggen met zijn oogjes dicht. Fijn, blijkbaar voelt Simba hier zich vertrouwd!

Dan kunnen de verdere testen straks beginnen!

Ik noem het voor het gemak de: ”ik ga boven even de was doen-test”.  Simba mag bij hem thuis niet naar boven. Dan mag dit bij ons ook niet. Hij moet dus beneden blijven terwijl ik uit zicht ben. Als een hond echt verlatingsangst heeft in ons huis, pik je het er nu al uit. Ze lopen je bijvoorbeeld achterna, gaan blaffen/piepen of gaan onrustig lopen. Simba bleef echter gewoon liggen en is niet eens van plek verandert. Check!

Dan hebben we nog de uitlaatservice-test. Het is leuk als de logeerhonden mee kunnen naar het bos met de uitlaatservice. Als dit niet kan vanwege mankementen of leeftijd, is dit erg jammer omdat de hond een paar uur meer per dag alleen moet zijn.  Omdat Simba al met regelmaat mee is gegaan weten wij dat dit geen enkel probleem is. De bus is prima, andere honden vindt hij zowel aan de lijn als los prima, luistert goed en heeft heel veel plezier in de wandelingen. Dat laatste is soms wel ‘nadelig’. Simba is soms zo erg enthousiast dat ze gaat blaffen. Vooral het spelen van een tak of een bal lokt dit uit. Wat een geluid kan uit dat kleine beestje komen! Ook voor deze test is Simba ruim geslaagd.

Voor vandaag heeft Simba het goed gedaan. Ze heeft goed gedronken, gegeten is zoals beschreven in huis, is net een driekwartier alleen thuis geweest zonder een enkel geluidje en is echt heel erg lief. Morgen gaan wij kijken hoe Simba in huis is met een andere hond erbij. Waarschijnlijk levert dit geen problemen op, maar beter uitgeprobeerd dan er pas later achter komen!

Nu gaan wij Simba voor de laatste keer even uitlaten en dan gaan wij naar bed.
Welterusten!

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *