Je al lange tijd een hond hebt gehad, misschien zelfs al jaren of levenslang bezig bent met honden.
Totdat je opeens hulp nodig hebt en het verzorgingstehuis in moet. De hond kan niet mee en moet weg.
Helaas gebeurt dit bij veel mensen. Oudere mensen, maar ook revaliderende mensen die onverwachts met deze situatie te maken krijgen. 

Voor deze mensen organiseert zorginstelling Swinhove een honden- aaimiddag. In deze middag komen verschillende bewoners van het verzorgingstehuis bij elkaar om weer even in contact te komen met honden. Omdat wij dit zo’n geweldig idee vonden zijn wij langs gegaan met Timber om ons in te schrijven als vrijwilligers en samen met Timber deel te nemen aan de aaimiddag. 

Toen wij het terras opkwamen met Timber, begon er een oudere dame al van ver te stralen. Met een brede lach op haar gezicht wenkte ze naar Timber. Alsof hij het aanvoelde pikte hij haar uit tussen alle andere mensen die op het terras zaten. Hij liet zich uitgebreid aaien en knuffelen. Het gezicht van de vrouw was zo vreugdevol en vertederend. Alleen deze vrouw was het al waard om hier naar toe te gaan. Door haar lach en twinkelende ogen werden wij echt vrolijk.
Helaas hoorde wij iets later dat de aaimiddag niet doorging.
Wel hebben wij een goed gesprek gehad met de organisatoren en de coördinator. Niet elke hond is natuurlijk geschikt: er zullen meerdere honden in één ruimte zijn, de hond moet dus heel sociaal zijn. Ook moeten ze natuurlijk lief en rustig zijn voor de mensen en niet schrikken van onverwachte bewegingen.
Wij hebben een paar honden in gedachten die hier prima geschikt voor zullen zijn. In overleg nemen wij deze honden mee om de ouderen een geweldige middag te bezorgen. Even weer genieten van de dingen die een hond een mens kan schenken.

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *