Swieber is voor het eerst bij ons in huis. Hij blijft eerst een paar daagjes samen met Mitchie en dan nog 2 dagen met Anna. Swieber is een leuke, ondeugende en energieke hond. Tijdens de kennismaking is ons al verteld dat Swieber heel aanhankelijk is, veel beweging nodig heeft en het liefst lekker los rond loopt in een bos. Nou, daar zien wij wel wat in! 

De eerste dag moest Swieber erg wennen. Hij wist nog niet precies wat hij moest doen en ook het eten ging niet makkelijk. Wij lieten hem in huis maar met rust en gaven hem alleen aandacht als hij zich zelf er voor openstelde. Wel gingen wij lekker met hem naar het bos. Daar leefde hij helemaal op en wat is hij snel! Ik heb nog nooit een hond zo snel zien zigzaggen door de bomen en over bosjes heen zien springen. Een foto maken was daardoor erg lastig, wel staat er een leuk filmpje op Facebook. 

Met hemelvaart zijn wij ook naar de Elzen geweest. Wij hadden al verwacht dat het drukker zou zijn, iedereen is namelijk vrij en het was nog redelijk weer ook. Wat wij niet hadden verwacht, was dat er midden in het losloopgebied een hardloopwedstrijd werd georganiseerd. Hierdoor werd er een stuk in beslag genomen en hoorde je constant een omroeper en toeters. Erg jammer, maar de honden hadden er geen last van. In het verdere gebied was het ook erg druk. Veel wielrenners, andere baasjes met honden en ook veel kinderen. Kinderen zijn op zich niet erg. Wel als ze van een grote afstand naar onze honden toe komen rennen en er op springen om het beestje te ‘’ aaien’’. Nu hadden wij gelukkig honden bij die goed met kinderen overweg kunnen, maar stel je voor dat.. Geen enkele hond vindt het leuk als er een paar vingers in zijn ogen zitten te prikken. Snel maar doorgelopen naar een rustig plekje waar de honden zich heerlijk hebben kunnen uitleven zonder hardlopers, wielrenners, of kinderen. 

Nu zijn wij een paar dagen verder en wij zien steeds meer de echte Swieber. Hij voelt zich steeds meer op zijn gemak, weet hoe het hier in huis toegaat en ook het eten gaat steeds beter. Het is altijd weer wennen om een nieuwe hond in huis te hebben. Wat vindt hij leuk, hoe reageert hij op dingen, hoe zorgen wij dat hij op zich gemak en veilig voelt? Wij leren elkaar steeds beter kennen en het wordt ook met de dag leuker en vertrouwder! Echt top om een band op te bouwen en er samen met een hond aan te werken. En als het dan ook alleen maar steeds leuker wordt, is dat de beste voldoening van ons werk.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *