en het vloog voorbij! Timber is hier in februari al eerder een paar weken geweest. Toen zijn wij al helemaal gek op hem geworden en des te blijer we waren toen wij hem weer zagen. 
Timber komt uit Malta, is een kruising met een mechelse herder en is 9 jaar. 

Zijn baasjes lopen elke dag uren met hem. Het liefst los in een mooi gebied. Dit vinden wij natuurlijk niet erg! Elke dag waren wij te vinden bij de Elzen. Zelfs meerdere keren per dag waren wij daar om te genieten van Timber, de natuur en de rust. Timber vindt het buiten helemaal geweldig en springt elke keer weer blij de auto in als wij op pad gaan. Als hij het bos ziet, dan doet hij zijn bek heel wijd open. Zijn baasjes noemen dit de lach van Timber, en dit klopt helemaal. Als hij blij is gaat hij lachen en dit zie je buiten echt heel vaak! 

Timber heeft iets wat hem heel speciaal maakt. Wij noemen hem ook wel onze therapiehond
Honden die normaal uitvallen naar andere honden, wegkruipen of echt angst vertonen, zijn bij hem rustig en volgen Timber. Bijna altijd zie je bij een ontmoeting tussen honden het even tonen van dominante gedragingen, zoals rijden of een poot op de schoft leggen. Met Timber maak je dit echt zelden tot nooit mee. Het is gewoon gelijk goed en de hele situatie straalt rust uit. 

In huis ging het daarom prima met andere honden. Ook Twinkel, een hond die meegaat met de uitlaatservice en die liever niet dichtbij een andere hond komt, vond Timber gelijk helemaal prima en ze liepen zelfs naast elkaar te snuffelen en te rennen in het bos. 

Het was weer helemaal geslaagd en wij kijken weer uit naar de volgende periode dat Timber weer bij eens komt! 

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *