DSC_0363 (2)Wat spannend! De eerste keer voor iets nieuws is altijd wel spannend. Maar nu gaat het toch om je lieveling die helaas niet onder woorden kan brengen wat er  is gebeurt en hoe hij het gevonden heeft.

Vandaag hebben wij voor de eerste keer Sproet opgehaald. Uiteraard hebben wij haar al eens gezien tijdens een kennismaking en heeft ze toen ook de bus ontmoet. Ik heb net al gezegd dat het voor het baasje vaak al spannend is, maar voor een hond kan het ook spannend zijn. Opeens met een vreemd persoon mee, nieuwe bus, nieuwe honden noem het maar op. Daar moeten wij natuurlijk rekening mee houden.

Daarom gaan wij de eerste keer naar een omheind speelveld waar de honden los kunnen, ideaal om een nieuwe hond in onze groep te introduceren zonder dat ze een extra prikkel ondervinden van een lijn. ODSC_0342 (2)ok voor ons en de hond is het ideaal om elkaar af te tasten. Op welke commando’s en lichaamshouding reageert de hond, maar ook: hoe reageert de hond op een bosrijke omgeving waar andere honden en dieren voorbij kunnen lopen?

Sproet deed het helemaal geweldig. Richting de andere honden was ze heel nieuwsgierig zonder opdringerig te zijn. Al gauw liep ze met de groep mee door de bosjes en over het veld heen. Helemaal super! Ook toen wij haar riepen kwam ze gelijk en haar aandacht was altijd snel bij ons als wij dat vroegen. Ze vindt het heel leuk als je een stukje gaat rennen, daar wordt ze erg enthousiast van! Ook met takken spelen vindt ze erg leuk.
Wij vinden dat Sproet een hele leuke toevoeging is aan onze groep en wij hopen dat ze nog veel plezier bij ons gaat beleven!
Met Sproet zijn wij gelijk de eerste keer met de groep gaan wandelen. Het kan natuurlijk ook zijn dat u het fijner vindt om eerst een keer individueel te gaan wandelen. Ook is het mogelijk dat u een keertje meeloopt samen met uw hond in de groep.

 

DSC_0266 (2)

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *