Zwemmen met je hond? Dat kan aanstaande zondag in het wantijbad in Dordrecht.

Hondenzwemmen
Al enkele jaren organiseert het Wantijbad aan het einde van het zwemseizoen een evenement voor honden en hun baasjes. Het hondenzwemmen is een druk bezocht iets waar jaarlijks veel honden het water in plonsen. 
Het zwembad heeft alleen een buitengedeelte. Er zijn meerdere zwembaden met veel gras er om heen. Je hebt zwembaden die ondiep zijn en waar honden makkelijk in en uit kunnen komen. Ook mag je natuurlijk samen met je hond het diepere water in plonsen. Aan 1 kant van het diepe water is een soort opstapje, waar honden makkelijk het water in en uit kunnen gaan. 

Verschil met voorgaande jaren
Er zijn een paar veranderingen rondom het hondenzwemmen. Voorgaande jaren was het evenement gratis te bezoeken. Dit jaar moet je 2,00 per hond betalen en mag een begeleider maximaal 3 honden meenemen. 
Ook is dit jaar de openingstijden veranderd. Voorheen was het maar 1 a 2 uur, nu is het zwembad voor baasjes en hun honden geopend van 12:00 uur tot 18:00 uur 
Afgelopen jaren werd er ook gesproken van een leuke goodybag, wie weet komt deze dit jaar ook weer terug. 

Praktisch:
Wil je zwemmen met je hond? Je kan dichtbij het Wantijbad gratis parkeren. Er zijn uiteraard toiletten en kleedkamers aanwezig. Neem gerust je eigen zwemspullen mee en vergeet natuurlijk ook de handdoek niet!  Let op met slipkettingen en flexilijnen. Deze kunnen heel gemeen blijven haken waardoor je hond zichzelf of andere mensen/honden kan bezeren. Ook duurdere camera’s of kleding die niet nat/vies mogen worden kan je beter thuis laten. 

Hondvriendelijk
Voorgaande jaren was het zwemmen met je hond een gratis evenement met een zeer beperkte openingstijd. Dit had als gevolg dat veel mensen op hetzelfde moment aanwezig waren. 
Dat het niet meer gratis is en dat mensen meer verspreid over de dag kunnen komen, zal er waarschijnlijk voor zorgen dat het minder mensen tegelijk op het terrein zijn. 
Dit is heel positief. Voorgaande jaren zag je toch dat veel honden het (soms te) overweldigend vonden met veel geblaf en stress tot gevolg.
Het hondenzwemmen kan heel indrukwekkend voor je hond zijn. Er zijn veel prikkels. Ook worden er vaak balletjes en dergelijke in het water gegooid. Let dus goed op of dat je hond alle prikkels kan verwerken. Overprikkeling ontstaat bij dit soort evenementen snel. Dan is het tijd om naar huis te gaan en de hond te geven wat hij nodig heeft: rust! (al denkt hij dat op moment zelf nog even niet, maar eenmaal thuis op zijn plekje..)
Vindt jouw hond mensen of andere honden spannend? Dan kan je dit evenement beter alleen bezoeken. Ook dat is namelijk mogelijk! 

Misschien zijn deze blogs ook interessant om te lezen voordat je naar het hondenzwemmen gaat:
Zo herken je overprikkeling
Is dit wel spel tussen honden?

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *