Een dagelijkse belemmering
In Nederland is een hond bij vele mensen een geliefd dier. Als je op straat loopt is de kans groot dat je een hondeneigenaar met zijn baasje tegenkomt. In het bos, park of op het strand lopen ze vaak zelfs los.
Voor veel mensen is dit geen probleem. Maar wat nou als je angstig bent voor honden? Misschien is je angst voor honden wel zo groot dat je met een bonkend hart  wegloopt als je een hond ziet?
Ook met andere situaties is het vervelend als je bang bent voor honden.
Denk maar aan visites waarbij een hond in huis aanwezig is, of tijdens vakanties in landen waar veel loslopende honden zijn.
Het liefst ga je iedere situatie uit de weg waarbij de kans aanwezig is om een hond tegen te komen.

Wil jij zonder angst buiten kunnen zijn of zonder paniek op bezoek bij mensen met honden?
Een cursus angst voor honden is dan uiterst geschikt voor jou!

Doel van de cursus angst voor honden:
Het doel van deze cursus is heel persoonlijk. Wanneer is je angst voor honden nou  voorbij? Ben je tevreden als je buiten rustig kan wandelen? Of wil je graag bij je tante langs die een hond heeft? Misschien wil je wel een hond aanraken. Wij gaan samen het doel bespreken.

Inhoud van de cursus angst voor honden:
Nadat wij het doel hebben besproken, gaan wij een stappenplan opstellen. De inhoud van de cursus zal dus bij iedereen anders zijn. Echter gaan wij bij iedereen in op de omgang/benadering met een hond. Het grootste leerdoel hierbij is dat men leert  hoe je zorgt dat een hond je niet interessant vind en je daardoor negeert. Ook gaan wij in op het lichaamstaal van een hond om zo zijn gedrag te voorspellen.
Misschien is dit minder leuk om te lezen, om van je angst af te komen zal er gewerkt worden met echte honden. Hiervoor gebruiken wij honden die wij al jarenlang kennen en bovenal rustig, opgevoed en vriendelijk zijn. Dit zal natuurlijk stapsgewijs gebeuren.

Wil jij nu iets aan je angst voor honden doen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier of via de telefoon: 0636346156