SONY DSC

Belang van het hierkomen:
Hierkomen is één van de belangrijkste commando’s die een hond moet kennen. Zeker bij het loslopen in het bos zal het vaak gebeuren dat je een hond bij je moet roepen. Denk aan het oversteken bij fietspaden of bij het passeren van ruiters. Er zijn zoveel situaties dat het handig, en vooral veilig, is als jouw hond kan hierkomen op commando.

Inhoud van de workshop hierkomen:
De workshop  bestaat uit 2 delen:

Het eerste deel:
Is een voorbereiding op het tweede deel. Hierkomen kan je het beste oefenen in een prikkelarme en vertrouwde omgeving. Een goed voorbeeld hiervan is de woonkamer. Wij leren je de beginselen van het hierkomen. Dit kan je dan oefenen zodat je een goede basis hebt voor het tweede deel. Hierdoor kunnen we gerichter op de praktijk ( en dus op een moeilijker niveau) gaan trainen!  

Het tweede deel:
Hierbij gaan wij buiten het hierkomen oefenen(eventueel met lange lijn). Wij gaan leren hoe je een hond ondanks afleiding kan laten hierkomen.  Ook krijg je uitleg over waar je op moet letten tijdens het loslopen en hoe je kan reageren in verschillende situaties, zoals het passeren van andere honden.

Doel van de workshop:
Het belangrijkste is dat je na de workshop met een gerust hart de hond kan laten loslopen en terug kan roepen wanneer nodig.
Je weet waar je tijdens het loslopen op moet letten. Je zal rust en vertrouwen uitstralen naar jouw hond waardoor hij/zij extra kan genieten van het loslopen.
Dankzij de combinatie van theorie en praktijk krijg je veel handvatten toegereikt. De tips zijn op maat.

Kosten:
Voor beide dagdelen samen zijn de kosten €50,00. Deze prijs is inclusief btw. Buiten Dordrecht wordt er een kilometervergoeding berekend van €0,50 per kilometer.

Wanneer:
Omdat de workshop hierkomen individueel gegeven wordt, staat er nog geen datum vast. Dit zullen wij in overleg bespreken.

Groepen:
Wil je deze workshop samen met bekenden doen? Dat kan ook!

Interesse of vragen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier.