Gisteren, donderdag 12 oktober, was onze eerste lezing over hondengedrag en hondenlichaamstaal.
Uiteraard begon de voorbereiding ruime weken, al dan niet maanden, van te voren.

Mark en ik merkten voornamelijk tijdens het lesgeven, dat mensen  weinig kijken naar hoe een hond communiceert. Al ze er al naar kijken, dan worden signalen vaak verkeerd geïnterpreteerd.  Ook als iemand meeliep met de hondenuitlaatservice was dit een opvallend puntje.
Voor de honden is dit heel erg frustrerend. Ze proberen met ons te communiceren en ons dingen duidelijk te maken dankzij hun hondengedrag en -lichaamstaal.
Honden geven veel meer aan dan dat wij mensen denken. Door hier als eigenaar op in te spelen kunnen wij veel meer met ons hond bereiken.

Voorbereiding

Dankzij mijn opleidingen bij Martin Gaus heb ik een fundamentele achtergrond over gedrag.
Echter word ik bij het idee van voor een grote groep staan al benauwd. Gelukkig is Mark juist het tegenovergestelde en wilde hij wel de presentatie op zich nemen.
Ik heb Mark meerdere boeken onder zijn neus geduwd waar ik veel van heb geleerd. Ook hebben we samen eindeloos filmpjes gekeken en gemaakt en hierover gediscussieerd over hondengedrag en het bijkomende lichaamstaal.
Ook zijn wij meerdere zalen afgegaan om te kijken wat een juiste en betaalbare locatie was. Dit bleek nog best lastig te zijn!

Wij hadden ook een cateraar ingeschakeld. Helaas belde deze een avond van te voren af vanwege omstandigheden.
Gelukkig konden we snel nog wat anders regelen dankzij de ouders van Mark!

De lezing
Wat vond ik het spannend! Mark niet, ik was meer gespannen dan dat hij was..
Een voor een kwamen de mensen binnen gelopen.  Met een  kopje koffie en wat lekkers op tafel was de sfeer heel gezellig en open. De groep bestond uit 17 mensen.
om 19:15 uur startte de lezing en deze duurde tot 22:15 uur. Het was heel interactief en de gezellige sfeer was de gehele avond aanwezig.
Ook de reacties achteraf waren heel positief. Vanavond sturen wij een korte enquête. Ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Verbeterpunten zijn er naar mijn idee altijd te vinden!

Voor ons is deze lezing over hondengedrag en -lichaamstaal voor herhaling vatbaar! Een nieuwe datum is nog niet bekend. Wilt u bij de volgende keer aanwezig zijn? Neem dan vrijblijvend  contact op voor meer informatie.

hondengedrag

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *