Dag 2015
Wat is het jaar voorbij gevlogen, dit is alweer onze laatste blog van 2015.
2015 was voor ons het jaar van ontwikkeling, heel veel plezier, nieuwe ontmoetingen en helaas hoort afscheid er ook bij.

Wij hebben dit jaar met meer dan 123 verschillende honden mogen werken. Ze gingen mee met de uitlaatservice, kwamen gezellig logeren of volgden bij ons een cursus of training.
In totaal hebben wij  632 groepswandelingen gelopen waarbij wij omgerekend helemaal naar Albufeira zijn gewandeld (2363,38 km en 2.437.925 stappen volgens onze stappenteller)

Les geven
Begin dit jaar hebben wij onze eerste eigen les gegeven op Fred Riet. Wij hadden twee groepen voor de Elementaire Gehoorzaamheid. Oh, wat was dit spannend in het begin! Toch hadden wij, ondanks de zenuwen, er heel veel plezier in. In augustus hebben wij meegelopen met de puppycursus.  In september hebben wij veel van deze mensen mogen ontvangen in onze tweede seizoen van de EG. De zenuwen waren al weg en het waren hele leuke lessen.
Naast de groepslessen zijn wij ook begonnen met individuele begeleiding en training. Ook dit was erg leuk en vooral afwisselend. De vragen varieerden tot het niet meer trekken aan de lijn tot aan het socialiseren.

Opvang
De opvang kende dit jaar een switch. In het begin hadden wij veel honden die bij ons kwamen logeren, omdat de baasjes op vakantie waren. Wij hebben besloten om  dagopvang aan te bieden voor vaste dagen per week.  Alleen tijdens de kindervakanties hebben wij nog honden die hier vakantie komen vieren.

Uitlaatservice
De uitlaatservice heeft dit jaar een grote groei gemaakt. Vooral in de eerste paar maanden zijn er veel leuke nieuwe honden bij gekomen.  Het allerleukste is dat bijna al deze honden nog steeds wekelijks meelopen. De groepen werden steeds hechter en de honden hebben  elkaar goed leren kennen, zeker als ze met een vast groepje meelopen.
Natuurlijk lopen wij nog steeds met maximaal zes honden drie keer per dag een ronde. Dit blijft ook in 2016 zo.
Wij hebben heel veel leuke momenten meegemaakt. Door al die blije (en soms ietwat lompe) honden hebben wij flink wat afgelachen!

Diploma’s!
Wie houdt er niet van? Ik denk dat iedereen het wel leuk vindt om een diploma in zijn/haar hand te krijgen.
Dit jaar ben ik geslaagd voor de opleiding Gediplomeerde Hondenuitlaatservice bij Martin Gaus. Mark heeft zijn diploma behaald tot Coach Hersenwerk bij Hersenwerk voor honden en heeft meegedaan met de EHBO voor honden module die hoort bij Martin Gaus. Ook  zijn er verschillende modules afgerond over fokken, huisvesting, voeding en verzorging.

Vooruitblik
Natuurlijk is oud en nieuw niet alleen het moment voor een terugblik. Het is ook erg leuk om vooruit te kijken.
Ook voor 2016 hebben wij al het één en ander in de planning staan.

Onze kennis verbreden vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom zullen wij cursussen en workshops blijven volgen.
Zo hebben wij ons ingeschreven voor de instructeursworkshop Hoopers. Ook van andere mensen in het werkgebied kan je veel leren. Wij gaan daarom een weekje meelopen met een dierenarts. Met Mieke Visser, eigenaresse van hondenschool Fred Riet en hondenpraktijk  Fjurdy, gaan wij een seizoen meelopen met de cursus Sociale Huishond. Wij hopen deze  aankomend seizoen zelf te kunnen geven.

Ook hebben wij al een paar viervoeterige logees in de planning staan.
Zo komen onder andere Noury, Bink en Benji gezellig bij ons logeren terwijl hun baasjes gaan genieten op vakantie.
Natuurlijk gaan wij ook gewoon door met de uitlaatservice, dagopvang, individuele begeleiding en lesgeven bij Fred Riet. Wij kijken uit naar alle leuke momenten met de honden!

De allerbeste wensen voor 2016
Wij hopen dat iedereen een fijne en rustige jaarwisseling heeft. Hopelijk ervaren de honden ( en natuurlijk alle andere dieren) niet teveel stress door al het vuurwerk.
Iedereen een heel vrolijk, gezond en liefdevol 2016 toegewenst. Dat wij met zijn allen volop mogen genieten van alle positieve dingen die een hond met zich brengt. Wij hopen dat als jullie terugblikken op 2016  denken: ”Goh, wat was dit toch een supertof jaar! ”

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *