De scholen zijn afgelopen, in de straat is het rustiger, Nederland loopt leeg. Of dit nou richting de Noordzee is of richting de stranden van Bali, iedereen gaat er met de zomerperiode er op uit om te genieten van de vakantie.
Wij hebben van juni tot en met augustus honden op bezoek waarvan de baasjes heerlijk op vakantie zijn.
Naast dat wij een echt thuisgevoel bij de honden willen creëren, vinden wij het ook een leuk idee als de honden hier een vakantiegevoel krijgen en daar doen wij graag extra onze best voor zodat ook de hond op vakantie is!

 •  er op uit
  hond op vakantie

  Spelen met Mitchie

  Met een fietstochtje in de zomer maken wij geen enkele hond blij, maar een koele boswandeling daarentegen!
  Ook worden er in deze maanden verschillende evenementen georganiseerd waarbij de hond centraal staat.
  Denk aan  DogPop,de Honden wandel drie-daagse, onze let’s walk together of ook heel erg leuk: Hondenplons: een evenement waarbij je met je hond kan zwemmen en er diverse leuke kraampjes zijn.

 • Spelletjes spelen
  hond op vakantie

  Hersenspelletje met Pasha

  Ik speelde vroeger uren lang spelletjes op de camping, en leuk dat ik het vond! Ook veel honden vinden spelletjes spelen helemaal het einde. Dit kan een simpel ”wie rent het hardst”-spelletje zijn, lekker stoeien of diverse vormen van hersenwerk of speurwerk.

 • Waterpret
  hond op vakantie

  River duikt het water in

  Zwemmen is leuk en een fijne verkoeling. Wij zoeken een speciaal hondenstrandje op waar elke hond makkelijk in en uit het water kan komen. Dan is het aan ons om te genieten hoe de honden het naar hun zin hebben. En owja, af en toe een balletje of een stok gooien. Of wij zelf droog blijven? Nee hoor, soms gaan wij ook een stukje het water in, maar meestal komen de honden naar ons toe om zich recht voor ons neus uitgebreid uit te schudden.
  Ook een tuinslang vinden honden erg interessant, net als een natte handdoek. Als ze het warm hebben kunnen ze hier op gaan liggen om de warmte kwijt te raken.

 • Lekker eten
  In de zomer verdwijnt het een na het andere ijsje in onze magen. Wist je dat de meeste honden ijs ook ontzettend lekker vinden? Er bestaat zelfs speciaal ijs voor honden. Ook kleine stukjes waterijs of een simpele ijsklontje doen het vaak goed. Let wel op dat niet iedere hond tegen zo’n ijskoude klets kan. Fruit kan dan misschien een leuke vervanger zijn. Let wel goed op met zaden, noten,pitjes of klokhuizen.
 • Siesta
  Misschien ken je het gevoel van vakantie wel, je hebt in de ochtend heerlijk gezwommen en buiten genoten van het weer. Daarna ben je iets gaan eten en langzaam aan voel je moe worden. Terug In de koude kamer ben je aan het uitbuiken van een goede lunch en hoewel je in gedachten had om een boekje te lezen, doezel je langzaam aan in slaap.
  In de middag kan het ontzettend warm worden. Honden kunnen nog slechter tegen warmte dan mensen, dus hier moet je goed rekening mee houden. Daarom gaan wij in de ochtend naar buiten voor een lange wandeling en beperken dit op het heetst van de dag. In de middag hoor je hier vaak het tevreden gesnurk van de honden. Of het aanstekelijk werkt? Ja, stiekem wel..
Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *