Het is alweer bijna een jaar geleden dat Pastis voor de eerste keer met ons mee liep.
Wij waren gelijk al gecharmeerd van deze vrolijke en drukke stuiterbal.

Pastis is een Engelse Springer Spaniel reu van nu 5 jaar oud en hij woont sinds een jaar in Dordrecht.
Hij gaat meerdere malen per week mee met de ronde van 11:45 uur.
Pastis is een allemansvriend en zoals wij noemen, een echte speelhond. Hij vindt het heerlijk om te rennen en te ravotten, zowel met ons al met de andere honden van de groep.
Als hij los is, rent hij eerst een paar keer heel hard op en neer. Even de spanning er uit rennen van de busrit, die vindt hij namelijk niet zo heel leuk. Maar als hij zijn honden vrienden één voor één de bus uit ziet springen, kan hij zijn geluk niet op.  Hij begroet dan ook iedere hond. Hij doet dit echt heel netjes. Bij terughoudende honden begroet Pastis ze rustig en vanuit een kleine houding, bij zijn ravotmaatjes is zijn begroeting gelijk een inleiding van hun nieuwe spel.

Pastis is een waterrat. Het liefst vies water, dat vindt hij het lekkerst. Het kost dan soms ook heel wat moeite om hem uit de vieze slootjes te houden. Gelukkig luistert hij (meestal) erg goed, zeker als je wat lekkers in je zak hebt. Dan heb je heel snel zijn aandacht.

Een Spaniel staat vooral bekend vanwege zijn jachtdrift. Wij zijn erg blij dat dit bij Pastis niet er uit komt. Hij blijft altijd goed bij de groep en heeft eigenlijk veel meer oog voor de andere honden van onze groep dan voor zijn omgeving. Pastis doe je ook niet heel veel plezier om een heel eind door een dicht begroeid bos te wandelen. Liever loopt hij op een veld of gebied waar hij heel hard kan rennen met zijn vrienden achter hem aan. Als hij dan ook nog een watertje in kan duiken, is hij helemaal blij!

Wat ook opvallend is aan Pastis, is dat hij een beetje jaloers is. Hij houdt van knuffeltjes en wordt graag aangehaald. Als wij een andere hond aaien komt hij gelijk erbij staan en kijkt je dan met hele lieve puppy oogjes aan. Meestal wacht hij dan netjes op zijn beurt, maar als hij in zijn ondeugende bui is kan hij ook de andere hond zachtjes opzij duwen zodat hij er ook bij kan.

Wij hopen dat deze gekke heer nog lang in onze groepen blijft meelopen.

Categorieën: Uncategorized

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *