Hond gevonden en nu?


Een kleine week geleden heb ik een blog geplaatst voor baasjes die een hond kwijt zijn ( hond kwijt, wat nu?).
Heel toevallig kwam ik een paar dagen geleden een verhaal tegen op Facebook.
Een gezin was al meer dan twee weken hun hondje kwijt. Hondje was de tuin uitgeglipt en was nergens meer te bekennen.
Ze hebben in de buurt gezocht, flyers opgehangen, amivedi, het dierenasiel en andere stichtingen ingeschakeld, facebook stond vol met oproepen, maar nergens een reactie.
De angst sloeg toe, als de hond nergens meer te zien zou zijn, wie zegt dan dat de hond nog wel in leven was?
Totdat ze een belletje kregen van iemand die hun hond herkende en heeft zien lopen met een ander ‘baasje’.
Ze zijn er op af gegaan en het bleek inderdaad hun hond te zijn. De mensen die het hondje gevonden hadden, hadden het beestje in huis genomen omdat ze niet wisten wat ze er mee moesten doen. Ze hadden wel een advertentie op marktplaats gezet.

Het gezin was natuurlijk meer dan blij dat het hondje terecht was. Maar het had hun veel stress bespaard als de vinders anders gereageerd hadden.
In Hond gevonden en nu? geef ik tips om baasje en hond zo snel mogelijk te helpen verenigen.

Als je de hond kan benaderen:
1: kijk of de hond een penning heeft waarop een nummer staat die je kan bellen.
Als dit zo is, dan is het heel makkelijk
2: Heeft de hond geen penning, is er echt helemaal niemand in de buurt en is er een kans dat er een gevaarlijke situatie ontstaat als de hond (verder) loopt? Probeer dan de hond bij je te houden en zorg ervoor dat de hond niet in paniek raakt
3: Geef de hond geen snoepjes. Wie weet heeft hij/zij wel een allergie
4: Bel het dierenasiel en de dierenambulance. Deze zullen naar jou toe komen, vervolgens zullen ze proberen om de onderhuidse chip uit te lezen. Hierop kunnen de contactgegevens van het baasje staan. In de tussentijd kan je voorbijgangers aanspreken of zij misschien de hond herkennen.
5: Heeft de hond geen chip, dan zal de dierenambulance de hond naar het asiel brengen. Hier wordt hij vervolgens verzorgd door bekwaam personeel. De hond zal hier veertien dagen verblijven, vervolgens zal het dier beschikbaar worden gesteld aan adoptie
6: In de tussentijd kan jij natuurlijk wel zoveel mogelijk mensen op de hoogte stellen dat je een hondje naar het asiel hebt gebracht.
Bericht amivedi op Facebook, bezoek de pagina Waar is onze angel of stel zelf een bericht op. Deze kan vervolgens gedeeld worden en hierdoor bij het baasje terecht komen.

Als je de hond angstig reageert wanneer je hem wilt benaderen:
1: Als de hond angstig reageert als je in de buurt komt, blijf dan afstand houden. Hierdoor is de kans groot dat de hond op zijn plek blijft.
2: Mocht de hond gaan rennen, ren er dan niet achteraan. Hierdoor zal de hond alleen maar in paniek raken en verder gaan rennen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.
2: Bel de dierenambulance en eventueel ook de politie. Hopelijk hebben die al een melding gehad en kunnen zij het baasje contacteren
3:Houd de hond in zicht(zonder oogcontact te maken of toenadering te zoeken) en wacht tot het baasje of de dierenambulance er is.

En tot slot, ook al heb je helemaal niks met honden( dan snap ik dat je geen hond gaat benaderen), toch kan je zowel baas als hond erg helpen. Even een belletje doen naar de politie is geen moeite meer tegenwoordig. Deze kunnen een zichtmelding maken, de baasjes inlichten en soms zelf helpen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *